Αρχική Καταστροφές Ασταμάτητη η φωτιά στην Άνδρο – Εκκένωση οικισμών

Ασταμάτητη η φωτιά στην Άνδρο – Εκκένωση οικισμών

0
Φωτό ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΛΟΤΣΑΡΗΣ FACEBOOK
Φωτό ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΛΟΤΣΑΡΗΣ FACEBOOK
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ασταμάτητη είναι η φωτιά που ξέσπασε στην Άνδρο από τα ξημερώματα της Κυριακής και η κατάσταση δυσχεραίνεται με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή με αποτέλεσμα να έχουν εκκενωθεί μέχρι τώρα δύο οικισμοί.

Ειδικότερα, καθώς το μέτωπο της φωτιάς μαίνεται κοντά στα χωριά Ρέματα και Ατένι, οι Αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση των οικισμών. Ωστόσο, η φωτιά ακόμη δεν έχει φτάσει κοντά σε σπίτια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σχετικό βίντεο από του youtube του iefimerida:

Παράλληλα, σε ετοιμότητα εκκένωσης παραμένει και ο οικισμός Άρνη και ο οικισμός Κατάκοιλο.

Όπως ενημερώνει και μέσω Twitter η Πυροσβεστική, ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ μεταβαίνει με πεζοπόρο τμήμα 8 ατόμων, ενώ για την κατάσβεση επιχειρούν ήδη 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 1ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και 2 αεροσκάφη.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές.

Η φωτιά έχει “ανοίξει” σε μεγάλη έκταση εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι αγγίζουν τα 7 Μποφόρ. Ενώ, η περιοχή δεν υποβοηθά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής καθώς είναι δύσβατη.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι από σπίθες, ο επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου της Άνδρου, ο οποίος όμως παραμένει στο μέτωπο και επιχειρεί κανονικά μαζί με τους άλλους πυροσβέστες.

 

Διαφήμιση