Αρχική Ενέργεια ΑΔΜΗΕ: Υπεγράφη νέα 3ετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

ΑΔΜΗΕ: Υπεγράφη νέα 3ετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

0
IMG 20210428 155713
Aπό τα αριστερά προς τα δεξιά ο Γενικός Δ/ντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Νομικών & Ρυθμιστικών Θεμάτων ΑΔΜΗΕ, κ. Ιωάννης Βρεττός, ο Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, κ. Γιώργος Αδαμίδης, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης και ο Γενικός Γραμματέας ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, κ. Αντώνης Καρράς

Σύνταξη: ecozen.gr

Υπεγράφη σήμερα, 28 Απριλίου 2021, η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τριετούς διάρκειας (2021-2024) που επιλύει μεταξύ άλλων και εκκρεμότητες προηγούμενων ετών, για το προσωπικό του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Την ΕΣΣΕ υπέγραψαν ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης και το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Αδαμίδη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Αντώνη Καρρά

Πλήρως εναρμονισμένη με τα πρότυπα και τις αρχές που διέπουν το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, η νέα ΕΣΣΕ επιλύει εκκρεμότητες των προηγούμενων ετών και παράλληλα ενσωματώνει προσαρμογές και βελτιώσεις οι οποίες εκτείνονται σε όλο το εύρος των εργαζομένων του Διαχειριστή. 

Ενδεικτικά, με τη νέα ΕΣΣΕ:

  • Εξασφαλίζεται η συνέχιση του Ομαδικού Προγράμματος Ασφάλισης, Υγείας και Ζωής για το σύνολο των εργαζομένων
  • Ρυθμίζεται ο θεσμός της τηλεργασίας με διασφάλιση του συνόλου των εργασιακών δικαιωμάτων που περιλαμβάνονται στον Κανονισμό Κατάστασης Προσωπικού ΑΔΜΗΕ και στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Εξασφαλίζεται το ύψος του τροφείου 

Εργασιακή ειρήνη και ανταποδοτικότητα

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης δήλωσε: «Βασικό μας μέλημα είναι η διασφάλιση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που θα διέπεται από εργασιακή ειρήνη και ανταποδοτικότητα. Σε αγαστή συνεργασία με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ καταρτίσαμε μια δίκαιη, σύγχρονη ΕΣΣΕ που βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας για το προσωπικό μας και διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Διαχειριστή προκειμένου να ανταπεξέλθει στο απαιτητικό του έργο».

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ κ. Γιώργος Αδαμίδης ανέφερε σχετικά: “Η νέα ΕΣΣΕ αποτελεί άλλη μία κατάκτηση των εργαζομένων και του Συνδικάτου, αφού είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας και διεκδίκησης, χωρίς σκοπιμότητες και τακτικισμούς, χωρίς άγονες και καταστροφικές αντιπαραθέσεις. Με τη νέα σύμβαση επιλύονται ζητήματα του παρελθόντος και αντιμετωπίζονται νέα. Αν και δεν επιλύεται το σύνολο των προβλημάτων το “συνολικό άθροισμα” είναι θετικό και η ΓΕΝΟΠ/ΚΗΕ μαζί με τα Σωματεία – Μέλη της, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες και εξαντλητικό διάλογο θα συνεχίσει να εργάζεται για την οριστική διευθέτησης τους.

Η νέα ΕΣΣΕ διασφαλίζει πραγματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων και συμβάλλει αποφασιστικά στην εργασιακή ειρήνη.”

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here