Αρχική Ειδήσεις 34ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας – Πώς και πότε θα πραγματοποιηθεί

34ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας – Πώς και πότε θα πραγματοποιηθεί

0
ΧΗΜΕΙΑ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Προκηρύχθηκε ο 34ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός  Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.), για τους μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των ΕΠΑ.Λ, Δημοσίων και Ιδιωτικών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 από την Ένωση Ελλήνων Χημικών. Η συμμετοχή μαθητών από άλλη τάξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν αποκλείεται.

Η πρώτη φάση του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα πρέπει να επισκεφτούν τον σύνδεσμο exams.eex.gr, όπου θα βρουν τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να κάνουν εγγραφή στο σύστημα.

Η τελική ομάδα των τεσσάρων μαθητών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 53η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 24 Ιουλίου -2 Αυγούστου 2021 στο Τόκιο.

Η εξεταστέα ύλη

Η εξεταστέας ύλη ορίζεται ως εξής:

  • Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄ τάξης.
  • Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄ και Β΄ τάξης.
  • Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα.

Ο Διαγωνισμός

Αναλυτικά όσο αφορά τον Διαγωνισμό θα ισχύουν τα εξής:

  • Η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα γίνει διαδικτυακά
  • Για τη συμμετοχή των μαθητών στην πρώτη φάση του Διαγωνισμού δε θα δοθούν  βεβαιώσεις συμμετοχής, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους.
  • Θα ακολουθήσει δεύτερη φάση του Διαγωνισμού, στην οποία θα κληθούν να  συμμετάσχουν οι πρωτεύσαντες της πρώτης φάσης.
  • Στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί προφορική εξέταση των μαθητών από Επιτροπή, την οποία θα ορίσει η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.).
  • Μετά τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης του Διαγωνισμού, η Ε.Ε.Χ. θα επιλέξει  τους 10 μαθητές από τη Α’ Λυκείου, 15 μαθητές από τη Β’ Λυκείου και 15 μαθητές από  τη Γ’ Λυκείου τους οποίους θα βραβεύσει.
  • Μετά τη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού θα επιλεγούν οι 8 μαθητές που εξετάστηκαν  στα θέματα της Γ΄ Λυκείου και οι 3 μαθητές που εξετάστηκαν στα θέματα της Β’ Λυκείου και έχουν συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία, καθώς και οι  ισοβαθμήσαντες με αυτούς και όσοι μετείχαν στην Ολυμπιακή Ομάδα του 2020.

Η Ε.Ε.Χ. θα φροντίσει για την άσκησή τους στην τρίτη φάση και στη συνέχεια για την επιλογή της τελικής ομάδας των τεσσάρων μαθητών, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 53 Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 24  Ιουλίου -2 Αυγούστου 2021 στο Τόκιο.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ

Διαφήμιση