Αρχική COVID-19 Βέλγιο: Επικίνδυνες οι υφασμάτινες μάσκες

Βέλγιο: Επικίνδυνες οι υφασμάτινες μάσκες

0
Κορονοϊός, μάσκες
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η κυβέρνηση του Βελγίου προειδοποίησε τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τις δωρεάν υφασμάτινες μάσκες που μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Δέκα μήνες μετά την υπόσχεση δωρεάν υφασμάτινης μάσκας για την προστασία όλων των Βέλγων από το COVID-19, η κυβέρνηση της χώρας έχει δεύτερη σκέψη. Ότι θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνες και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Η επικίνδυνη χημική ένωση

Οι βελγικές αρχές αναφέρουν ότι οι μάσκες περιέχουν μικροσκοπικά ίχνη αργύρου. Και μια δυνητικά επικίνδυνη χημική ένωση, το διοξείδιο του τιτανίου.

Οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι οι χημικές ουσίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν το ανθρώπινο αναπνευστικό σύστημα.

Πέρυσι, η κυβέρνηση παρήγγειλε 18 εκατομμύρια μάσκες από την εταιρεία Avrox που εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Και άρχισε να τις διανέμει δωρεάν τον Ιούνιο, αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τη διανομή.

Μετά από μια μελέτη ινών στις μάσκες από το Sciensano, το βελγικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας, οι αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να μην φορούν τις μάσκες ως προληπτικό μέτρο.

Ωστόσο, το ινστιτούτο επανέλαβε ότι θα απαιτηθεί περισσότερη έρευνα για τους κινδύνους.

“Ένα προϊόν δεν είναι απαραίτητα επιβλαβές εάν περιέχει ορισμένες ουσίες, αναφέρει η μελέτη.
Όλα εξαρτώνται από την πραγματική έκθεση και τις επιπτώσεις αυτών των ουσιών.”

Το Sciensano λέει ότι συνεργάζεται στενά με ερευνητές στις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία για να εξετάσει περαιτέρω τις μάσκες.

Διαφήμιση