Αρχική Πολιτική Το μήνυμα του Τζο Μπάιντεν για την επέτειο 200 ετών από την...

Το μήνυμα του Τζο Μπάιντεν για την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

0
Τζο Μπάιντεν
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ενωτικό ήταν το μήνυμα που απέστειλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι για τις ΗΠΑ ένας νατοϊκός σύμμαχος καίριας σημασίας και στενός φίλος, παρέχοντας σταθερότητα και συμβάλλοντας ενεργά στην ειρήνη και την ευημερία στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων.

Ενώ, καταλήγοντας επισήμανε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της ένδοξης παράδοσης και της περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και εν νέου επιβεβαίωση της κοινής δέσμευσης στη Διατλαντική Συμμαχία και στις κοινές αξίες που ενώνουν τις δύο χώρες.

Ολόκληρο το μήνυμα του Τ. Μπάιντεν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Αγαπητή κυρία Πρόεδρε,

Με χαρά απευθύνω στον ελληνικό λαό τα συγχαρητήριά μου για την ιστορική επέτειο των διακοσίων χρόνων από τον αγώνα του για ανεξαρτησία.

Οι Έλληνες αγωνιστές του 1821 εμπνέονταν από τα ιδανικά και τη δράση της Αμερικανικής Επανάστασης, ακριβώς όπως οι Αμερικανοί επαναστάτες και οι Πατέρες του Έθνους μας είχαν εμπνευστεί από το παράδειγμα της αθηναϊκής δημοκρατίας. Και για περισσότερα από 200 χρόνια, οι Έλληνες και οι Αμερικανοί συμπορεύτηκαν, σεβόμενοι και υπερασπιζόμενοι τις αρχές της δημοκρατίας που έδωσαν πνοή στις επαναστάσεις μας. Συμμετέχω από κοινού με τον ελληνικό λαό και τα εκατομμύρια υπερήφανων Ελληνοαμερικανών στον εορτασμό αυτής την χαρμόσυνης επετείου.

Η Ελλάδα είναι ένας νατοϊκός σύμμαχος καίριας σημασίας και στενός φίλος των ΗΠΑ, παρέχοντας σταθερότητα και συμβάλλοντας ενεργά στην ειρήνη και την ευημερία στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων. Στη διάρκεια της καριέρας μου, είχα το προνόμιο να συνεργαστώ στενά με πολλούς Έλληνες πρωθυπουργούς και να συνομιλήσω διά μακρών με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ως Πρόεδρος, προσβλέπω στη συνέχιση της ένδοξης παράδοσης περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και εκ νέου επιβεβαίωσης της κοινής μας δέσμευσης στην Διατλαντική Συμμαχία και στο σύνολο των κοινών αξιών που μας ενώνουν.

Ειλικρινώς δικός σας,

Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν Τζούνιορ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here