Αρχική Επιχειρείν Bayer: Καινοτόμες λύσεις για τη γεωργία με μεγάλες επενδύσεις Έρευνας & Ανάπτυξης

Bayer: Καινοτόμες λύσεις για τη γεωργία με μεγάλες επενδύσεις Έρευνας & Ανάπτυξης

0
γενετικά δείγματα
γενετικά δείγματα
Διαφήμιση

Καινοτόμες λύσεις για τη γεωργία, με βάση την καινοτομία στη γενετική, φέρνει το πρόγραμμα επενδύσεων Έρευνας & Ανάπτυξης (Ε&Α) της Bayer, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα τις τελευταίες εξελίξεις του Τομέα Crop Science σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, το 2020, το πρόγραμμα Ε&Α της Bayer έφερε στην αγορά δέκα νέα σκευάσματα φυτοπροστασίας και ανέπτυξε τρία βασικά προϊόντα βιοτεχνολογίας, παρέχοντας στους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο περισσότερα από 430 υβρίδια και ποικιλίες καλαμποκιού, σόγιας, βαμβακιού και λαχανικών.

Η ετήσια επένδυση της Bayer ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ε&Α του Τομέα Crop Science είναι σχεδόν διπλάσια από τις δαπάνες των κυριότερων μεγάλων ανταγωνιστών της εταιρείας. Με εκτιμώμενη μέγιστη αξία πωλήσεων έως και 30 δισεκατομμύρια ευρώ, η Bayer έχει το πιο παραγωγικό πρόγραμμα Ε&Α στον κλάδο, μετατρέποντας συνεχώς τις κορυφαίες στη βιομηχανία επενδύσεις της σε νέα, καινοτόμα προϊόντα που ωφελούν τους παραγωγούς, τους καταναλωτές και τον πλανήτη.

«Κάθε project Ε&Α που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους παραγωγούς να αναπτύξουν πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καλλιεργούν και να ικανοποιούν τις ανάγκες τους», δήλωσε ο Bob Reiter, Επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης στον Τομέα Crop Science της Bayer. “Έχουμε μια μακρά ιστορία μετατροπής της Ε&Α σε βιώσιμες λύσεις για τους παραγωγούς που βελτιώνουν την παραγωγικότητα, προσθέτουν αξία και χρησιμοποιούν πιο αποτελεσματικά τους φυσικούς πόρους για την παραγωγή μιας σοδειάς». 

Το κορυφαίο πρόγραμμα Ε & Α σε κλίμακα, παραγωγικότητα και αξία

Η δέσμευση της Bayer στους παραγωγούς, τους καταναλωτές και τον πλανήτη αποδείχθηκε με την κυκλοφορία των καρπών του πολλά υποσχόμενου προγράμματος Ε&Α, συμπεριλαμβανομένων δέκα νέων σκευασμάτων φυτοπροστασίας και τριών βιοτεχνολογικών βελτιωτικών χαρακτηριστικών που θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η σόγια Intacta 2 Xtend, η οποία έχει λάβει όλες τις κανονιστικές εγκρίσεις και αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Βραζιλία έως το τέλος του έτους. Αυτή η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου Intacta θα υποστηρίξει τους παραγωγούς σε όλη τη Νότια Αμερική με πολλαπλούς τρόπους δράσης για τον έλεγχο των εντόμων.

Το 2022 το καλαμπόκι SmartStax PRO αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.  Απευθυνόμενο σε έκταση καλλιέργειας άνω των 75 εκατομμυρίων στρεμμάτων, το SmartStax PRO προσφέρει τρεις τρόπους δράσης για τον έλεγχο των σκουληκιών (Diabrotica sp), συμπεριλαμβανομένου ενός νέου τρόπου δράσης που βασίζεται στο RNAi.

Οι εξελίξεις στα χαρακτηριστικά που οδηγούν σε προστασία από τα έντομα, μειώνουν την ανάγκη για εφαρμογές εντομοκτόνων φυλλώματος και βελτιώνουν την παραγωγικότητα ανά στρέμμα.

Η τεχνολογία ThryvOn της Bayer, ένα χαρακτηριστικό για τον έλεγχο του λύγκου και του θρίπα στο βαμβάκι, θα συμπεριληφθεί σε ένα ειδικό πρόγραμμα (Ground Breakers) στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021.

Ως η πρώτη λύση βιοτεχνολογίας, η τεχνολογία ThryvOn θα καλύψει μια σημαντική ανάγκη στην αγορά βαμβακιού και προβλέπεται να βελτιώσει τον έλεγχο εντομολογικών εχθρών και να οδηγήσει στην μείωση της χρήσης εντομοκτόνων.

Αυτό είναι το πρώτο βιοτεχνολογικό χαρακτηριστικό που παρουσιάστηκε ποτέ για προσβολή από μυζητικά έντομα και θα προσφέρει τεράστια αξία στους παραγωγούς υποστηρίζοντας την υγιή ανάπτυξη των φυτών και βοηθώντας στην προστασία του δυναμικού απόδοσης από εχθρούς που, μέχρι τώρα, δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν μέσω ενός βιοτεχνολογικού χαρακτηριστικού.

Πρωτοπόρος στην ανάπτυξη βιοτεχνολογικών χαρακτηριστικών επόμενης γενιάς

Ένας βασικός τομέας εστίασης του προγράμματος Ε & Α είναι να παρέχει στους παραγωγούς ευελιξία στον έλεγχο των ζιζανίων, μέσω των χαρακτηριστικών επόμενης γενιάς στη σόγια.

Στο μέλλον, οι παραγωγοί θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τον τρόπο ελέγχου ζιζανίων που ταιριάζει καλύτερα στις δραστηριότητές τους, γνωρίζοντας ότι οι ποικιλίες που έχουν επιλέξει προσφέρουν γενετική υψηλής ποιότητας και την ικανότητα διαχείρισης ζιζανίων.

Η Bayer ανέπτυξε την πρώτη πενταπλή ανεκτικότητα σε ζιζανιοκτόνα για τη σόγια. Βρίσκεται ήδη στη Φάση 3 της ανάπτυξης, και προσθέτει στις τρεις ανοχές του XtendFlex άλλους δύο τρόπους δράσης: ανοχή στο HPPD και την ιδιόκτητη ανοχή στο 2,4-D. Στη Φάση 2 ανάπτυξης υπάρχει ένας πρόσθετος τρόπος δράσης που έρχεται για να μεταφέρει την ανοχή στα ζιζανιοκτόνα  PPO.

Επιπλέον, η τρίτη γενιά ελέγχου εντόμων στη σόγια θα ενισχύσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο Intacta και θα βοηθήσει τους παραγωγούς να συνεχίσουν να αυξάνουν τις αποδόσεις, μειώνοντας παράλληλα τη χρήση εντομοκτόνων. Η συνεχιζόμενη έρευνα στα βιοτεχνολογικά χαρακτηριστικά  σημαίνει ότι η νέα γενεά ελέγχου εντομολογικών εχθρών στο καλαμπόκι θα κυκλοφορήσει σύντομα, ξεκινώντας από τη Νότια Αμερική.

Η Βραζιλία και η Αργεντινή προετοιμάζονται για την έναρξη του VTPro4 εγκαίρως για τη σεζόν 2021/22 έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες κανονιστικές εγκρίσεις. Αυτή η νέα πολλαπλή προσφορά περιλαμβάνει έναν πρόσθετο τρόπο ελέγχου εντόμων που προσβάλλουν το υπέργειο μέρος  για την καταπολέμηση της εξελισσόμενης  ανθεκτικότητας στην τροπική Βραζιλία.

Η τέταρτη γενιά της Bayer για την προστασία από λεπιδόπτερα συνεχίζει να παρουσιάζει εξαιρετική αποτελεσματικότητα για έλεγχο υπέργειων εχθρών και έχει λάβει πλήρη έγκριση στη Βραζιλία – ένα κρίσιμο ορόσημο για την προγραμματισμένη εμπορική κυκλοφορία στα μέσα της δεκαετίας.

Το υβρίδιο καλαμποκιού χαμηλής ανάπτυξης θα μεταμορφώσει την παραγωγή καλαμποκιού

Το υβρίδιο καλαμποκιού χαμηλής ανάπτυξης της Bayer αναμένεται να μεταμορφώσει την παραγωγή καλαμποκιού επιτρέποντας ένα νέο σύστημα παραγωγής που διευκολύνει την στοχευμένη χρήση των φυτοπροστατευτικών καθώς και τη δυνατότητα βελτιστοποίησης της χρήσης βασικών πόρων όπως τα νιτρώδη, το έδαφος και το νερό.

Το υβρίδιο καλαμποκιού χαμηλής ανάπτυξης βελτιώνει τη σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένης καλύτερης αντοχής στο πλάγιασμα, για να βοηθήσει στη μείωση της σημαντικής απώλειας στη σοδειά από δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες και ακραίες καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των πολύ δυνατών ανέμων. Το υβρίδιο καλαμποκιού χαμηλής ανάπτυξης είναι μια επιτυχία για τους παραγωγούς, τη βιωσιμότητα και την επισιτιστική ασφάλεια ταυτόχρονα.

Η ανάπτυξη τριών προσεγγίσεων από την Bayer για το καλαμπόκι χαμηλής ανάπτυξης θα βοηθήσει στην πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά. Δύο από αυτές βρίσκονται σε Φάση 3 ανάπτυξης και βασίζονται στην προηγμένη αναπαραγωγή και την βιοτεχνολογία. 

Η προηγμένη αναπαραγωγή εργάζεται ώστε να ενσματώσει  φυσικά χαρακτηριστικά χαμηλής ανάπτυξης  σε ένα ήδη εξαιρετικό γενετικό υλικό.

Η Bayer συνεργάζεται με την BASF στην ανάπτυξη μίας βιοτεχνολογικής λύσης για βραχύτερα μεσογονάτια, η οποία θα μπορεί να εφαρμόζεται σε ευρεία γκάμα γενετικού υλικού. 

Με τη γονιδιακή επεξεργασία, η Bayer αναπτύσσει διαφορετικούς τύπους υβριδίων καλαμποκιού χαμηλής ανάπτυξης, δημιουργώντας πιθανές ευκαιρίες σε πολλές αγορές. Αξιοποιώντας και τις τρεις προσεγγίσεις στο καλαμπόκι χαμηλής ανάπτυξης, η Bayer αναμένει ότι η συγκεκριμένη ιδέα θα μπορούσε να ταιριάξει σε περισσότερα από 220 εκατομμύρια στρέμματα παγκοσμίως, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Βελτιστοποίηση της μεγάλης και ποικίλης βιβλιοθήκης γενετικού υλικού με προηγμένες τεχνολογίες βελτίωσης

Μέσω προηγμένων εργαλείων βελτίωσης των χαρακτηριστικών και της μεγάλης βιβλιοθήκης γενετικού υλικού της Bayer, έχουν αναπτυχθεί 430 νέα υβρίδια και ποικιλίες σε καλαμπόκι, σόγια, βαμβάκι και λαχανικά. Η τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά που  εφαρμόζονται για την ανάπτυξη αυτών των ποικιλιών προστατεύουν το εγγενές δυναμικό απόδοσης του σπόρου και βοηθούν την Bayer να βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα του χαρτοφυλακίου σπόρων.

Οι προσπάθειες βελτίωσης των χαρακτηριστικών από την Bayer αλλάζουν στόχο και από την επιλογή των σπόρων με τα βέλτιστα χαρακτηριστικά προχωρούν στον σχεδιασμό των καλύτερων σπόρων για τους παραγωγούς. Μέσω της επιστήμης των δεδομένων και μιας τεράστιας βιβλιοθήκης γενετικού υλικού , η Bayer βελτιώνει συνεχώς την ανάπτυξη προϊόντων για να καλύψει τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των παραγωγών.

Εξελίσσοντας νέες προσεγγίσεις στην ανάπτυξη φυτοπροστατευτικών

Η Bayer συνεχίζει να χτίζει στη σειρά επιτυχιών που έχει διαγράψει στην ανακάλυψη και ανάπτυξη καινοτόμων δραστικών συστατικών μέσα από την επένδυση στα φυτοπροστατευτικά

Τα  άλματα που έχει κάνει στην ανακάλυψη φυτοπροστατευτικών  μεταφράζονται σε διπλάσιο αριθμό υποψηφίων δραστικών ουσιών στη φάση ανάπτυξης με μεγάλες πιθανότητες έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές.

Για το 2020, η Bayer προχώρησε σε 8 νέα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, με περίπου δέκα επιπλέον νέες δραστικές ουσίες να βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

Μία νέα δραστική ουσία της Bayer με πρωτότυπο μηχανισμό δράσης για τον έλεγχο ζιζανίων μεταφυτρωτικά έχει προχωρήσει στη Φάση 3. Αυτό το μόριο έρχεται να προσθέσει μεγαλύτερη ευελιξία στον έλεγχο των ζιζανίων, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες αγορές, ανοίγει νέες ευκαιρίες για το σχεδιασμό βελτιωτικών των χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την ανοχή στα ζιζανιοκτόνα σε μεγάλες καλλιέργειες και επιτρέπει τη συνεχή χρήση συστημάτων μειωμένης καλλιέργειας, οπότε  βελτιώνεται η δέσμευση άνθρακα και η υγεία του εδάφους.

Έχοντας μακρά ιστορία και υψηλή εξειδίκευση στη ζύμωση, την τυποποίηση, τις δοκιμές αγρού και την υποστήριξη των καλλιεργητών, η Bayer αναπτύσσει επίσης ενεργά νέες συναρπαστικές βιολογικές επιλογές για τους παραγωγούς, διατηρώντας την κορυφαία σειρά βιολογικών προϊόντων της. Ένα παράδειγμα είναι η νεότερη προσθήκη στην οικογένεια προϊόντων Serenade®, το Serenade Soil Activ.

Το νέο προϊόν είναι ευκολότερο στη χρήση από τους παραγωγούς, με χαμηλότερες δόσεις. Η Bayer αναμένει ότι αυτό το νέο προϊόν θα φέρει περαιτέρω ανάπτυξη στις νεοεμφανιζόμενες αγορές των Biologicals, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας στις ΗΠΑ και την Αυστραλία φέτος, με ακόμη περισσότερες χώρες να ακολουθούν στα επόμενα χρόνια.

Νέες ευκαιρίες με νέα επιχειρηματικά μοντέλα, που υποστηρίζονται από την επιστήμη δεδομένων

Κάθε παραγωγός αντιμετωπίζει διαφορετικές προκλήσεις και χρειάζεται μια προσαρμοσμένη λύση. Η κορυφαία στη βιομηχανία πλατφόρμα ψηφιακής γεωργίας Climate FieldView χρησιμοποιείται τώρα σε περισσότερα από 150 εκατομμύρια στρέμματα σε όλο τον κόσμο.

Η συλλογή κεντρικά δεδομένων από όλα αυτά τα στρέμματα, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών καταγραφής από  φυτευτικές, ψεκαστικά και θριζοαλωνιστικές, βοηθά τους αγρότες να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων και να εξελίσσουν τα μοντέλα του Climate FieldView για τη βελτιστοποίηση των αποδόσεων. 

Από την άλλη, η Bayer ενσωματώνει καλύτερα τα δεδομένα στη διαδικασία Ε & Α, σχεδιάζοντας και εκτελώντας δοκιμές που αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργούν οι πελάτες της, και ενημερώνοντας τους για όσες καινοτόμες λύσεις αναπτύσσει και απευθύνονται στις εξατομικευμένες ανάγκες τους.

Η εφαρμογή Seed Advisor του FieldView συνεχίζει να βοηθά τους παραγωγούς να βελτιώσουν την παραγωγικότητα βελτιστοποιώντας τις προτάσεις για την πυκνότητα σποράς. Η περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας έρχεται τώρα με την τροφοδότηση των μοντέλων από περισσότερα από 6,9 εκατομμύρια σημεία δεδομένων και από περισσότερα από 8.600 υβρίδια σε περισσότερους από 70.000 αγρούς.

«Αυτό που ανακοινώσαμε σήμερα είναι μόνο μια εικόνα των θεμάτων πάνω στα οποία εργαζόμαστε καθώς συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε τη γεωργία για να καλύψουμε τις αυξανόμενες ανάγκες των παραγωγών, των καταναλωτών και του πλανήτη», κατέληξε ο κος Reiter.

 

Διαφήμιση