Αρχική COVID-19 Τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ο υπερυπολογιστής της Ιαπωνίας Fugaku

Τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ο υπερυπολογιστής της Ιαπωνίας Fugaku

0
fuhaku
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Καθώς η παγκόσμια πανδημία COVID-19 συνεχίζεται, ο κόσμος αναζητά νέα μέτρα που θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης.

Επιτρέποντας ταυτόχρονα σε νοσοκομεία, κυβερνήσεις και σχολεία να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Σε οποιοδήποτε σχέδιο δημόσιας υγείας για δημόσιους χώρους, δύο ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν:

  • Τα μέτρα για ιούς στον αέρα.
  • Τα μέτρα για ιούς σε επιφάνειες που αγγίζουν πολλοί άνθρωποι.

Τα παραδοσιακά μέτρα απολύμανσης περιελάμβαναν τη χρήση καθαριστικών με βάση χλώριο ή αλκοόλ τα οποία είτε ψεκάζονται είτε εφαρμόζονται με το χέρι.

Αυτή η προσέγγιση, εκθέτει επίσης το προσωπικό καθαρισμού σε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης.
Χρειάζονται αποτελεσματικές λύσεις καθώς αντιμετωπίζουμε αυτό το «νέο φυσιολογικό». Ήδη πολλές εταιρείες έχουν προχωρήσει με μερικές καινοτόμες ιδέες. Μία από αυτές είναι και ο υπερυπολογιστής της Ιαπωνίας Fugaku.

Ο υπερυπολογιστής Fugaku

Ο υπερυπολογιστής της Ιαπωνίας Fugaku που βοηθά στην έρευνα COVID-19, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία την Τρίτη 9 Μαρτίου. Νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2021.
Και μπορεί να εκτελεί πάνω από 442 τετρακατομμύρια δισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο.

Ο υπερυπολογιστής, άρχισε να λειτουργεί μερικώς τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Για να απεικονίσει το πώς τα σταγονίδια μπορούσαν να μεταφέρουν τον ιό από το στόμα και να βοηθήσουν στην εξερεύνηση πιθανών θεραπειών για το COVID-19.

Ο Fugaku επιτρέπει στους ερευνητές να εκτιμήσουν τα επίπεδα κινδύνου όχι μόνο από το βήχα, αλλά και όταν μιλούν ή τραγουδούν.

Οι προσομοιώσεις του παρείχαν επίσης πειστικά στοιχεία ότι οι μάσκες έχουν σημαντική επίδραση στη μείωση της έκθεσης. Ειδικά όταν φοριούνται από άτομα που έχουν μολυνθεί.

Αυτά τα ευρήματα ήταν μια τεράστια βοήθεια για τις αρχές δημόσιας υγείας στην παροχή κατευθυντήριων γραμμών ασφαλείας που ήταν σαφείς, αποτελεσματικές και υποστηρίζονταν από στοιχεία.

Σύμφωνα με το κρατικό χρηματοδοτούμενο Ινστιτούτο Riken, ο υπερυπολογιστής τελικά θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς. Όπως μελέτες για το κλίμα, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και σε περισσότερα από 100 έργα.

Διαφήμιση