Αρχική Επιχειρείν Siemens: Πώς διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια του συγκροτήματος The Circle

Siemens: Πώς διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια του συγκροτήματος The Circle

0
The Circle

Στην διασφάλιση ενός ασφαλούς και ενεργειακά αποδοτικού περιβάλλοντος, για τους 25.000 καθημερινούς επισκέπτες του The Circle, συμβάλλει η Siemens με την εγκατάσταση περισσότερων από 30.000 εξαρτήματα για την κτηριακή και ενεργειακή τεχνολογία του μεγάλου συγκροτήματος.

Έτσι λοιπόν, η τεχνολογία της Siemens, συμβάλει ενεργά στον βιώσιμο σχεδιασμό του Τhe Circle, ενός νέου κτηριακού συγκροτήματος 30.000 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και διαθέτει καταστήματα, εστιατόρια, υπηρεσίες, ξενοδοχεία και ένα συνεδριακό κέντρο κάτω από την ίδια στέγη.

Το The Circle, το οποίο προσφέρει 6.500 θέσεις εργασίας, άνοιξε τον Νοέμβριο του 2020 και βραβεύτηκε όχι μόνο με το πιστοποιητικό Swiss Minergie, αλλά έλαβε επίσης την πιστοποίηση LEED Platinum, την υψηλότερη σήμανση βιωσιμότητας του Αμερικανικoύ Συμβουλίου Πράσινων Κτηρίων (US Green Building Council) – πρόγραμμα Leadership in Energy and Environmental Design (LEED).

Μάλιστα, όπως δήλωσε και ο Henning Sandfort, Διευθύνων Σύμβουλος Building Products της Siemens Smart Infrastructure: «Τα προϊόντα μας υπάρχουν σε κάθε χώρο και κάνουν το The Circle ένα άνετο, ενεργειακά αποδοτικό και ασφαλές μέρος για τους επισκέπτες, τους ενοικιαστές και τους χρήστες. Είμαστε περήφανοι που, μαζί με τον πελάτη μας Flughafen Zurich AG, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση αυτού του πολύ ιδιαίτερου κτηριακού συγκροτήματος».

The Circle

Πλήρως αυτοματοποιημένο κτήριο

Χαρακτηριστικά η Siemens:

  • Προμήθευσε τα μέρη των συστημάτων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) για να εξασφαλίσει ένα βελτιστοποιημένο και υγιές κλίμα (δωματίου) σε όλο το συγκρότημα, το οποίο αποτελείται από έξι μεμονωμένα κτήρια.
  • Εγκατέστησε επίσης συσκευές πεδίου που είναι έξυπνες, πλήρως αυτοματοποιημένες και βελτιστοποιημένες για ενεργειακή απόδοση, υποστηρίζοντας το σύστημα αυτοματισμού κτηρίων. Με τον αρθρωτό σχεδιασμό τους, τα συστήματα είναι εύκολο να επεκταθούν ή να τροποποιηθούν στο μέλλον, παρέχοντας στους διαχειριστές κτηρίων και στους ενοικιαστές μεγάλη ευελιξία και ασφάλεια. Το πρότυπο επικοινωνίας KNX χρησιμοποιείται για αυτοματισμό χώρων σε προϊόντα από διάφορες διεργασίες όπως HVAC, σκίαση και φωτισμός, καθιστώντας τις λειτουργίες του κτηρίου πλήρως αυτόματες.
  • Σχεδίασε, κατασκεύασε και εγκατέστησε μια ολοκληρωμένη λύση για την αξιόπιστη παροχή ηλεκτρισμού. Η ενέργεια παρέχεται στο συγκρότημα μέσω περίπου 1.000 μέτρων ζυγών διανομής τύπου busbar από τα κύρια συστήματα τροφοδοσίας χαμηλής τάσης. Οι ενσωματωμένες συσκευές μέτρησης κάνουν τη ροή ισχύος ξεκάθαρη, επιτρέποντας στους χρήστες να εντοπίζουν περιοχές πιθανής εξοικονόμησης. Συνολικά 600 διακόπτες ισχύος ανοιχτού και κλειστού τύπου χρησιμοποιούνται στο κύριο σύστημα διανομής χαμηλής τάσης και στις μονάδες διακλάδωσης των ζυγών διανομής τύπου busbar. Οι διακόπτες διαθέτουν επιλεκτική ενεργοποίηση, η οποία συμβάλλει σε μια αξιόπιστη υποδομή και παροχή ενέργειας.
  • Λόγω του αρθρωτού σχεδιασμού τους, τα εγκατεστημένα εξαρτήματα μπορούν εύκολα να τροποποιηθούν για να ικανοποιήσουν νέες απαιτήσεις. Στο μέλλον, τα δεδομένα μπορούν να μεταδοθούν απευθείας μέσα από τους ζυγούς διανομής.
  • Τα συστήματα φωνητικού συναγερμού εξασφαλίζουν την προστασία και την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λιανικής, στάθμευσης και διαδρομών εκκένωσης, καθώς και των ξενοδοχείων Hyatt και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ζυρίχης.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here