Αρχική Καταστροφές Σεισμός Ελασσόνα: Μη κατοικήσιμα πάνω από 1.000 σπίτια

Σεισμός Ελασσόνα: Μη κατοικήσιμα πάνω από 1.000 σπίτια

0
σεισμός
Εικόνα: EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μέχρι στιγμής έχουν κριθεί συνολικά 1.343 σπίτια ως μη κατοικήσιμα, από τα 2.730 που έχουν υποβληθεί σε έλεγχο από τα συνεργεία των 130 μηχανικών του υπουργείου Υποδομών, στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό των 6,3 ρίχτερ.

Χαρακτηριστικά, έως το τέλος της σημερινής ημέρας Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 3.055 κτήρια:

  • Από αυτές 2.730 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.343 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).
  • Επίσης, έχουν ελεγχθεί 84 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) είναι οι 35.
  • Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 50 από τις 100 αυτοψίες, ενώ σε 151 άλλα κτήρια (αποθήκες, στάβλους) τα 135 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).
μνημεία, σεισμός
Εικόνα: EUROKINISSI/ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σημειώνεται ότι, σήμερα ενισχύθηκε το δυναμικό και ο αριθμός των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς ανήλθε σε 130. Οι μηχανικοί κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτήρια (κατοικίες, δημόσια κτήρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροWebinar παρουσίασης της Ελλάδας σε ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ν.Α. Ασίας
Επόμενο άρθροΔισεκατομμύρια χρόνια τεκτονικών αλλαγών σε 40 δευτερόλεπτα (βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ