Αρχική Καταστροφές Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Τύρναβος, Ποταμιά και Φαρκαδόνα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Τύρναβος, Ποταμιά και Φαρκαδόνα

0
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ / ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΜΟΥΡΙ (EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν ο δήμος Τυρνάβου και η δημοτική Ενότητα Ποταμιάς του δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς και ο δήμος Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 3 Μαρτίου στις παραπάνω περιοχές.

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης έγινε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες δηλαδή έως και 03 Σεπτεμβρίου 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι κτηρίων στις πληγείσες περιοχές, ενώ, το πόρισμα των επιστημόνων για το νέο σεισμό 5,9 Ρίχτερ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, το πόρισμα των επιστημόνων θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Πάντως, σύμφωνα και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, το 70% των σεισμών μετά τον κύριο σεισμό, πραγματοποιείται την πρώτη εβδομάδα. Ενώ, έκανε έκκληση στους κατοίκους να επικεντρωθούν στις πληροφορίες που διαδίδει μόνο η επιστημονική κοινότητα και σε καμία περίπτωση να μην μπουν μέσα σε όσα σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα.

Διαφήμιση