Αρχική COVID-19 Ποια ευρωπαϊκή χώρα ξεπέρασε τους 100.000 θανάτους COVID-19

Ποια ευρωπαϊκή χώρα ξεπέρασε τους 100.000 θανάτους COVID-19

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Ιταλία κατέγραψε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 318 θανάτους COVID-19, φθάνοντας 100.103. Καθιστώντας τη την δεύτερη χώρα μετά το Ηνωμένο Βασίλειο που πέρασε το ορόσημο των 100.000 θανάτων από την ασθένεια.

Ο νέος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι προειδοποίησε για περαιτέρω κρούσματα τις επόμενες μέρες. Καθώς οι νοσοκομειακές περιπτώσεις αυξήθηκαν.

Πριν από ένα χρόνο, η Ιταλία ήταν η ευρωπαϊκή χώρα που επέβαλε το πρώτο κλείδωμα COVID-19. Και τώρα, μετά από μήνες βλέπει σταθερή άνοδο σε νέες μολύνσεις.

Οι ειδικοί λένε ότι η χώρα θα δει νέο κύμα μολύνσεων σε περίπου δύο εβδομάδες. Και  προειδοποιούν ότι οι καθημερινές περιπτώσεις θα μπορούσαν να φτάσουν τα 40.000. Εκτός εάν τεθούν σε εφαρμογή ταχύτεροι περιορισμοί στην κίνηση και τις δραστηριότητες των πολιτών.

Σε απάντηση στις αυξανόμενες περιπτώσεις COVID-19, οι αρχές θέτουν τρεις ακόμη περιοχές υπό αυστηρότερους περιορισμούς.

Δύο στο βόρειο τμήμα της χώρας – Φριούλι Βενέτσια Τζούλια και Βένετο – θα αυξηθούν σε πορτοκαλί ζώνες.

Ενώ η περιοχή της Καμπανίας, η οποία περιλαμβάνει τη Νάπολη, θα ταξινομηθεί εκ νέου ως κόκκινη ζώνη, το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου.

Όχι στις εξαγωγές εμβολίων εκτός ΕΕ

Η AstraZeneca έχει παραδώσει στην Ιταλία λιγότερο από το 10% της σύμβασης για το πρώτο τρίμηνο.
Αυτό αποκάλυψε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με το EU Observer.

Και ξεκαθάρισε ότι «εάν μια εταιρεία δεν παραδίδει, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε εξαγωγές».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «δεν κοιτάζουμε χώρες, αλλά εταιρείες. Η AstraZeneca πρέπει πρώτα να δείξει βελτίωση ή αύξηση των παραδόσεων προτού μπορέσουν να εξάγουν την παραγωγή AstraZeneca από την Ευρώπη».

«Η εταιρεία πρέπει να παραδώσει. Και αυτό θα δημιουργήσει μια εμπιστοσύνη ότι τηρούν τη σύμβαση τους και αν τηρούν τη σύμβαση, φυσικά, οι πόρτες είναι ανοιχτές για εξαγωγές» συμπλήρωσε.

Επιπροσθέτως, η πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι «τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη αυξάνονται. Και ότι η ΕΕ θα επιτύχει τον στόχο της εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

Διαφήμιση