Αρχική Τεχνολογία “Όχι” στις κεραίες υψηλής τεχνολογίας Έλον Μασκ λέει γαλλικό χωριό

“Όχι” στις κεραίες υψηλής τεχνολογίας Έλον Μασκ λέει γαλλικό χωριό

0
Ελον Μασκ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο Έλον Μασκ μπορεί να είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά οι κάτοικοι του μικρού γαλλικού χωριού Saint-Senier-de-Beuvron στην Νορμανδία αντιστέκονται στα σχέδια του.

Η εταιρεία που έχει ιδρύσει την SpaceX και την ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, στοχεύει να αναπτύξει χιλιάδες δορυφόρους. Με στόχο την παροχή γρήγορου διαδικτύου σε απομακρυσμένες περιοχές οπουδήποτε στον κόσμο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είπε ότι η υπηρεσία Διαδικτύου Starlink, θα φτάσει στο “μεγαλύτερο μέρος της Γης μέχρι το τέλος του έτους”.

Για να γίνει αυτό, ο δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας σχεδιάζει να εγκαταστήσει ένα διεθνές δίκτυο κεραιών.

Ωστόσο, το Saint-Senier-de-Beuvron, μόλις 20 χιλιόμετρα από το μεγαλοπρεπές μοναστήρι Mont Saint-Michel, δεν είναι πολύ ενθουσιασμένο που έχει επιλεγεί ως σταθμός εδάφους.

Όπως υποστηρίζουν οι αρχές “το έργο είναι εντελώς νέο. Και δεν έχουν ιδέα για τον αντίκτυπο αυτών των σημάτων. Γι’ αυτό τον λόγο το δημοτικό συμβούλιο είπε όχι.

Οι κεραίες στο έδαφος θα λαμβάνουν σήματα από το δίκτυο δορυφόρων. Και θα τα μεταδίδουν σε μεμονωμένα τερματικά χρήστη.

Ο εθνικός οργανισμός ραδιοσυχνοτήτων της Γαλλίας ANFR, ο οποίος ενέκρινε τους σταθμούς της Starlink, λέει ότι δεν παρουσιάζουν κινδύνους για τους κατοίκους. Κυρίως επειδή θα εκπέμπουν κατευθείαν στον ουρανό.

Υπάρχουν ήδη περίπου 100 παρόμοιοι σταθμοί σε ολόκληρη τη Γαλλία και η τεχνολογία πίσω από το Starlink χρησιμοποιείται εδώ και περίπου 50 χρόνια.

Αυτό όμως δεν έχει πείσει τους ντόπιους αγρότες. Ανησυχούν για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις των σημάτων στην υγεία τόσο την δική τους όσο και των ζώων τους.

Ο ανάδοχος της Starlink είχε ήδη εξασφαλίσει γαλλική κανονιστική έγκριση για να ξεκινήσει η κατασκευή στο Saint-Senier-de-Beuvron. Μία από τις τέσσερις τοποθεσίες που σχεδιάστηκαν για τη Γαλλία.

Πιστεύουν ότι μετά την ανανέωση του αιτήματος τους, το δημοτικό συμβούλιο πιθανότατα δεν θα εμποδίσει την εγκατάσταση της κεραίας.

Διαφήμιση