Αρχική Ελλάδα Ο Μητσοτάκης ήταν ο μοναδικός ηγέτης που συνομίλησε απευθείας με τον Μπάιντεν

Ο Μητσοτάκης ήταν ο μοναδικός ηγέτης που συνομίλησε απευθείας με τον Μπάιντεν

0
Μητσοτάκης
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στην πιο αξιοζήλευτη θέση βρέθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας μας Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς ήταν ο μοναδικός ηγέτης που συνομίλησε απευθείας με τον πρόεδρο της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό Politico.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει ο αρθρογράφος Florian Eder στο περιοδικό: “Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε πιθανώς στην πιο αξιοζήλευτη -από τους ομολόγους του ηγέτες- θέση την Πέμπτη: Ήταν ο μοναδικός που εξασφάλισε διμερή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπάιντεν μετά την ομαδική συνομιλία. Καθώς δεν τους είχε πει νωρίτερα για την ιδιωτική επικοινωνία – με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση – το έμαθαν τελικά σήμερα το πρωί. Θα πρέπει να ήταν ακόμα πιο γλυκό για εκείνον να ανακοινώσει τη «θερμή και επικοιδομητική τηλεφωνική συνομιλία του» με τον Μπάιντεν, κατά την οποία συζήτησαν «εκτενώς τους κοινούς δεσμούς ανάμεσα στα δύο έθνη”.

Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες, μετά την ανάληψη καθηκόντων του Τζο Μπάιντεν ως προέδρου των ΗΠΑ.

Στην τηλεφωνική συνομιλία που διήρκησε περίπου 30 λεπτά, οι δύο ηγέτες, επαναβεβαίωσαν τον στρατηγικό χαρακτήρα της συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ για την ασφάλεια και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Έπειτα, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού, ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι κρίσιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, με ενεργή δράση για την ειρήνη και την ευημερία στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων υπογραμμίζοντας τη σημασία της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, με αιχμή τη φιλοξενία των αμερικανικών δυνάμεων στη Σούδα.

Από τη δική του πλευρά ο Μητσοτάκης συνεχάρη τον Μπάιντεν για την εκλογή του και ανέφερε ότι η Ελλάδας βρίσκεται σε ετοιμότητα για στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ ενώ παράλληλα έδωσε έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της Κλιματικής αλλαγής.

 

Διαφήμιση