Αρχική Διάστημα Νέος “καυτός” πλανήτης ανακαλύφθηκε κοντά μας

Νέος “καυτός” πλανήτης ανακαλύφθηκε κοντά μας

0
Gliese486b
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τον πιο καυτό πλανήτη τον Gliese 486 b ανακάλυψαν οι Ευρωπαίοι. Ο νέος πλανήτης θα μπορούσε να βοηθήσει τους αστρονόμους να κατανοήσουν καλύτερα την ατμόσφαιρα των βραχωδών πλανητών.

O νέος πλανήτης περιβάλλει ένα αχνό κόκκινο νάνο αστέρι. Και ανακαλύφθηκε κοντά στο δικό μας ηλιακό σύστημα. Θεωρείται «υπερ-Γη» και βρέθηκε περίπου 26 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Καθιστώντας τον στενό γαλαξιακό μας γείτονα. Είναι μεγαλύτερος από τη Γη περίπου 1,3 φορές και 2,8 φορές πιο ογκώδης. Και πολύ καυτός, με θερμοκρασία επιφάνειας 430C.

Τον ανακάλυψαν ερευνητές της ισπανο-γερμανικής συμμαχίας CARMENES, με επικεφαλής τον επιστήμονα Τρίφον Τριφόνοφ από το Max Planck Institute for Astronomy στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας.

“Ο Gliese 486b δεν μπορεί να είναι κατοικήσιμος, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που γνωρίζουμε εδώ στη Γη, λέει ο Τρίφον Τριφόνοφ.

Δεν είναι, πάντως, αρκετά καυτός για να αποτελεί έναν κόσμο λάβας και μόνο. Αλλά η θερμοκρασία του τον καθιστά κατάλληλο για τη μελέτη μίας πιθανής ατμόσφαιρας”.

Το Gliese 486 b έχει γήινα χαρακτηριστικά. Αν και είναι απίθανο να φιλοξενήσει τη ζωή, οι επιστήμονες λένε ότι θα μπορούσε να προσφέρει ζωτικά δεδομένα στην αναζήτηση της εξωγήινης ζωής.
Ο κοντινός βραχώδης εξωπλανήτης είναι κατάλληλος για ατμοσφαιρική έρευνα.

Οι επιστήμονες θα μπορούσαν να εξαγάγουν δεδομένα. Για να να αποκρυπτογραφήσουν την ατμόσφαιρα άλλων εξωπλανητών (πλανητών πέρα ​​από το ηλιακό μας σύστημα_. Συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που μπορεί να φιλοξενήσουν τη ζωή.

“Ο εξωπλανήτης πρέπει να έχει τη σωστή φυσική και τροχιακή διαμόρφωση ώστε να είναι κατάλληλος για ατμοσφαιρική έρευνα”, δήλωσε ο Τρίφον Τριφόνοφ.

Η γειτνίαση με τη Γη και τα φυσικά χαρακτηριστικά του τον καθιστούν ιδανικό για μελέτη της ατμόσφαιρας, από την επόμενη γενιά διαστημικών και επίγειων τηλεσκοπίων. Οπως το  διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb που η NASA πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτή την χρονιά.

Διαφήμιση