Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Νέο γήπεδο ΠΑΟΚ: Σε διαβούλευση το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής

Νέο γήπεδο ΠΑΟΚ: Σε διαβούλευση το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής

0
Νέο γήπεδο ΠΑΟΚ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έγκριση για ανάρτηση προς διαβούλευση έλαβε τη Δευτέρα το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής για την ανέγερση νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, από τη σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ).

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήσεις γης που προβλέπονται στο ΕΠΣ περνούν στη δεύτερη φάση, στη χάραξη συντεταγμένων επί εδάφους, δηλαδή στις ρυμοτομικές, πολεοδομικές γραμμές όπου μπορούν να εφαρμοσθούν και να εκδοθούν οι σχετικές οικοδομικές άδειες με συγκεκριμένες χρήσεις.

Σύμφωνα με αυτό, ουσιαστικά καθορίζονται επακριβώς οι κοινόχρηστοι, οι κοινωφελείς και οικοδομήσιμοι χώροι της προς πολεοδόμηση περιοχής.

Στόχος η ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων

Στόχος της συνολικής ρύθμισης είναι η έγκριση χωροθέτησης νέου γηπέδου ποδοσφαίρου, ώστε να ανεγερθούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές και τις απαιτήσεις τόσο από την ισχύουσα σχετική ελληνική νομοθεσία, όσο και από τις συστάσεις (recommendations) FIFA/ UEFA.

Επιπρόσθετα, θα επιτευχθεί η χωρική οργάνωση και η ανάπτυξη σχεδίων έργων και προγραμμάτων αστικής ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής του γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια, το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής θα αποσταλεί στο δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της ανάρτησης με την εξέταση τυχόν ενστάσεων.

Έπειτα, θα επιστραφεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας προς εξέταση από νέα συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ και ακολούθως θα σταλεί ο συνολικός φάκελος ΕΠΣ/ΡΣΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να βγει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, προϋπόθεση απαραίτητη για την έναρξη του συνολικού έργου.

Fast track διαδικασίες για την ανάπτυξη του έργου

«Εξελίσσουμε με fast track διαδικασίες ό,τι είναι απαραίτητο για τη συνολική ανάπτυξη των έργων αστικής ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής του γηπέδου του ΠΑΟΚ», δήλωσε σχετικά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς.

Διαφήμιση