Αρχική Ειδήσεις Μνημόνιο για την ηλεκτρική σύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

Μνημόνιο για την ηλεκτρική σύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

0
ηλεκτρική σύνδεση
Εικόνα: liberal.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έρχεται υποθαλάσσιο καλώδιο με μεταφορική ικανότητα 2.000 MW και συνολικό μήκος περίπου 1.200 χιλιομέτρων, που θα διασυνδέει ηλεκτρικά Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου Κατανόησης (MoU) μεταξύ των τριών χωρών.

Πρόκειται για το καλώδιο EuroAsia Interconnector, το οποίο αποτελεί έργο Κοινού Ενδιαφέροντος της Ε.Ε. (PCI) και  θα επιτρέπει την αμφίδρομη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Χαρακτηριστικά, το υποθαλάσσιο καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα επιτρέψει στις χώρες να αξιοποιήσουν τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, συμβάλλοντας, παράλληλα, στην προστασία του περιβάλλοντος.

K. Σκρέκας: “θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη από την υλοποίηση αυτού του έργου”

Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ θα αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη από την υλοποίηση αυτού του έργου. Ο EuroAsia Interconnector θα συμβάλλει καθοριστικά στον τερματισμό της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, στην περαιτέρω ενσωμάτωση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και στη θωράκιση των ηλεκτρικών δικτύων Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Επίσης, είναι ένα έργο το οποίο ενδυναμώνει τη στρατηγική σχέση των τριών χωρών και μαζί με τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed μπορεί να αποτελέσουν τα πλέον ενδεικτικά παραδείγματα της εμβάθυνσης της συνεργασίας μας».

Σημειώνεται ότι, η τελετή υπογραφής του Μνημονίου Κατανόησης έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου στη Λευκωσία, μεταξύ των Υπουργών Ενέργειας Κύπρου και Ισραήλ, Νατάσα Πηλείδου και Yuval Steinitz, ενώ ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συμμετείχε διαδικτυακά από την Αθήνα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣουπιές “πέρασαν” γνωστικό τεστ που προορίζεται για παιδιά
Επόμενο άρθροWebinar παρουσίασης της Ελλάδας σε ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ν.Α. Ασίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ