Αρχική Διάστημα Ιάπωνας “Κροίσος” αναζητά 8 ταξιδιώτες για δωρεάν βόλτα στο φεγγάρι

Ιάπωνας “Κροίσος” αναζητά 8 ταξιδιώτες για δωρεάν βόλτα στο φεγγάρι

0
Γιουσάκου Μαεζάβα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα αναζητά οκτώ άτομα -από όλο τον κόσμο- να ταξιδέψουν μαζί του δωρεάν στο φεγγάρι.

Ο 45χρονος μεγιστάνας μόδας είχε αρχικά δηλώσει ότι ήθελε να πάρει οκτώ καλλιτέχνες για τη βόλτα με το σεληνιακό διαστημόπλοιο που αναπτύσσεται από το SpaceX.

Αλλά τώρα διευρύνει την επιλογή του, για την ιδιωτική βόλτα. Και καλεί “κάθε άτομο που κάνει κάτι δημιουργικό. Και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλλιτέχνης“.

Έχει αγοράσει όλα τα εισιτήρια

Όπως ανακοίνωσε, “έχω αγοράσει όλα τα εισιτήρια για την ιδιωτική βόλτα”.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του στο Twitter, αποκάλυψε την ευρύτερη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

“Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε σε αυτήν την αποστολή. Οκτώ από εσάς από όλο τον κόσμο”, είπε.

“Η αποστολή θα είναι η πρώτη ιδιωτική διαστημική πτήση πέρα ​​από την τροχιά της Γης”, δήλωσε ο ιδρυτής του SpaceX Ελον Μασκ, στο βίντεο του Γιουσάκου Μαεζάβα.

Συνολικά, περίπου 10 έως 12 άτομα αναμένεται να λάβουν μέρος στην αποστολή. Η αποστολή, που ονομάζεται DearMoon, έχει προγραμματιστεί για το 2023 το νωρίτερο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προ-εγγραφούν έως τις 14 Μαρτίου. Οι τελικές συνεντεύξεις και ιατρικές εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου.

Γιουσάκου Μαεζάβα: “Ελπίζω να κάνουμε ένα διασκεδαστικό ταξίδι”

Ο Γιουσάκου Μαεζάβα και η ομάδα των αστροναυτών του θα γίνουν οι πρώτοι σεληνιακοί ταξιδιώτες μετά την τελευταία αποστολή Apollo των ΗΠΑ το 1972, εάν ο SpaceX κάνει το ταξίδι.

“Ελπίζω ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε ένα διασκεδαστικό ταξίδι“, λέει.

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος, είναι γνωστός για τα εκκεντρικά σχόλια και τον υπερβολικό τρόπο ζωής του.

Συμπεριλαμβανομένης της τάσης για την ακριβή τέχνη. Έργα της συλλογής του εκτιμήθηκαν πέρυσι περίπου 1,9 δις δολάρια. Καθιστώντας τον έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ιαπωνίας.

Έκανε την περιουσία του ως ιδρυτής του διαδικτυακού καταστήματος μόδας Zozo. Το οποίο πούλησε στη SoftBank για 900 εκατομμύρια δολάρια το 2019.
Αγόρασε το δικαίωμα να είναι ο πρώτος σεληνιακός τουρίστας της SpaceX, το 2018.

Διαφήμιση