Αρχική COVID-19 Η κρίση COVID πυροδοτεί τη βιώσιμη καινοτομία στον τομέα της υγείας

Η κρίση COVID πυροδοτεί τη βιώσιμη καινοτομία στον τομέα της υγείας

0
ShiVent
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

H πανδημία COVID-19 οδηγεί την καινοτομία. Μία startup με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έφτιαξε μια εναλλακτική συσκευή που θα σώσει ζωές στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Πρόκειται για αναπνευστήρες οξυγόνου, τους ShiVent. Πέντε από αυτούς βρίσκονται στο δρόμο προς το Λάγος της Νιγηρίας. Και θα φτάσουν τον Απρίλιο μετά από επιτυχημένες δοκιμές στο Εθνικό Κέντρο Αθλητισμού και Άσκησης του Πανεπιστημίου του Λόουμπορο και στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λέικερ.

Το ShiVent έχει βασιστεί στην τεχνογνωσία του Δρ Γιουσούφ Σίττου, συνιδρυτή της εκκίνησης Shifa Technologies.
Ανέπτυξε για πρώτη φορά την τεχνική για χρήση σε νεογέννητα. Αλλά είδε άλλες ανάγκες καθώς εξελίχθηκε το ξέσπασμα COVID-19.

Μια άλλη παρτίδα των αναπνευστήρων ShiVent κατευθύνεται προς το Πούνε της Ινδίας.

Αυτό που διαφέρει σε αυτούς τους αναπνευστήρες είναι ότι είναι πιο εύκολο να φτιαχτούν, ενώ είναι και πιο εύκολοι στη χρήση.

Είναι ιδανικοί για απομακρυσμένες περιοχές ή όπου υπάρχει έλλειψη ειδικευμένων ιατρών.
Χρησιμοποιούν επίσης λιγότερο ιατρικό οξυγόνο – ένα πολύτιμο αγαθό σε ολόκληρο τον πλανήτη – και δεν χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμα για να τροφοδοτήσουν την σωτηρία των ασθενών.

«Το ShiVent έχει σχεδιαστεί για περιοχές με λιγότερους πόρους, λέει ο Δρ Γιουσεφ Μπελεσάμι.

Για περιοχές όπου οι μηχανικοί αναπνευστήρες είναι λιγοστοί και ακριβοί, με αναξιόπιστη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και περιορισμένες εξειδικευμένες γνώσεις».

Ο Δρ Γιουσεφ Μπελεσάμι, συνεργάζεται με μια ομάδα πέντε ατόμων, συμπεριλαμβανομένων δύο στο Κέντρο Τεχνολογίας Συστημάτων Ανανεώσιμης Ενέργειας (CREST), για το σχεδιασμό και τη δοκιμή της συσκευής.

Η επιλογή για χρήση οξυγόνου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη Νιγηρία. Μία από τις χώρες που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναγνωρίσει πώς υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση χωρίς τους πόρους για την κάλυψη της.

Στην Νιγηρία, υπάρχουν 288 αναπνευστήρες που εξυπηρετούν σχεδόν 200 εκατομμύρια ανθρώπους.

Δικαιολογημένα λοιπόν ο Δρ Γιουσεφ Μπελεσάμι και η ομάδα του ελπίζουν ότι και το ShiVent έχει τη δύναμη να αλλάξει ζωές.

Διαφήμιση