Αρχική COVID-19 Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό

0
Μητσοτάκης
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η εκρηκτική κατάσταση των κρουσμάτων στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Αναζητούνται «έξυπνα» μέτρα

Το Μαξίμου και οι ειδικοί αναζητούν λύση μέσα από «έξυπνα» μέτρα. Με στόχο την λήξη του lockdown, ώστε κοινωνία και αγορά να επιστρέψουν ξανά σε μία κανονικότητα.

Το lockdown και τα αυστηρά μέτρα θα ισχύουν έως και τις 8 Μαρτίου. Αλλά όπως ακούγεται θα πάρει παράταση έως τις 16 του μήνα.
Το ιικό φορτίο και τα νέα κρούσματα βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Τι συζητήθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης

  • Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού.
  • Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση.
  • Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των ειδικών

Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.

Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο Τετάρτη 3 Μαρτίου το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ασφυκτιά το σύστημα υγείας στην Αττική

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις των ανώτατων στελεχών του υπουργείου Υγείας, του ΕΚΑΒ, των Υγειονομικών Περιφερειών και των διοικήσεων των νοσοκομείων. Με στόχο την διεύρυνση της δυναμικότητας του ΕΣΥ.

Ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ που δεσμεύονται για τα βαριά περιστατικά της λοίμωξης του COVID-19 αυξάνεται καθημερινά.
Οι κλινικές ΜΕΘ για COVID-19 αναμένεται να αυξηθούν από 300 στις 340 έως το τέλος της εβδομάδας.

Το σχέδιο είναι σε εξέλιξη. Και προβλέπει σε αυτή τη φάση τη μετατροπή απλών κλινών και κλινών εντατικής σε κλίνες COVID-19. Και την διακομιδή των ασθενών non-COVID που νοσηλεύονται σε αυτές σε άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Για τον σκοπό αυτό υπάρχει συνεργασία του υπουργείου Υγείας με τις ιδιωτικές κλινικές της Αττικής, που έχουν ήδη διαθέσει 120 κλίνες εντατικής.

 

 

 

Διαφήμιση