Αρχική COVID-19 Έφυγε από τη ζωή ο Μπόρις Μουζενίδης -Πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό

Έφυγε από τη ζωή ο Μπόρις Μουζενίδης -Πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό

0
Μπόρις Μουζενίδης
Μπόρις Μουζενίδης
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σημειώνεται ακόμα μια τραγική απώλεια εξαιτίας του κορονοϊού, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Μπόρις Μουζενίδης, εμβληματική μορφή του ελληνικού τουρισμού, σε ηλικία 50 ετών και εξαιτίας ανακοπής καρδιάς που προκλήθηκε από επιπλοκές της λοίμωξης με covid-19.

Αποτέλεσε τον άνθρωπο που ανέπτυξε όσο κανείς άλλος τη ρωσική αγορά για την Ελλάδα.

Ο Μπόρις Μουζενίδης, εισήχθη εσπευσμένα το απόγευμα της Παρασκευής στο νοσοκομείο της Μόσχας, μετά από μια εβδομάδα όπου νοσούσε με ήπια συμπτωματολογία με covid-19. Όπου δυστυχώς, η καρδιά του τον πρόδωσε, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα καρδιάς, με αποτέλεσμα να καταλήξει τα ξημερώματα της Κυριακής.

Βρισκόταν στη Μόσχα εδώ και δύο εμβομάδες, προκειμένου να συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ.

Ο επιχειρηματίας και ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες της ελληνικής τουριστικής αγοράς, συνέβαλε όσο κανείς στην ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας από τη Ρωσία προς την Ελλάδα. όπου χαρακτηριστικά, μόνο το 2018, ο όμιλος Μουζενίδη, διακίνησε προς την χώρα μας, 350.000 επισκέπτες, με αποτέλεσμα τζίρο 350 εκατ. ευρώ.

Ενώ, σε “καλές χρονιές” είχε φθάσει να φέρνει μέχρι και 1 εκατομμύριο επισκέπτες στη χώρα μας. Η εταιρεία του γνώρισε μεγάλη άνθιση από το 2013 και μετά, όπου ισχυροποίησε τη θέση του ως tour operator με εισαγωγή στις πτήσεις charter.

O κ. Μουζενίδης γεννήθηκε το 1961 στη Γεωργία.

Χ. Θεοχάρης: Εργάστηκε σκληρά για τον ελληνικό τουρισμό

«Θλίψη και οδύνη, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μπόρις Μουζενίδη. Ένας άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά για τον ελληνικό τουρισμό, ένας πρωτεργάτης και πρωτοπόρος του κλάδου. Με μεθοδικότητα, πείσμα και σκληρή δουλειά υλοποίησε το όραμά του και δημιούργησε γέφυρες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στους συνεργάτες του» ήταν η σχετική δήλωση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

ΕΟΤ: “Απώλεια για τη χώρα μας”

Με αφορμή τον αδόκητο χαμό του ιδρυτή του Ομίλου Μουζενίδη και μεγάλου οραματιστή του ελληνορωσικού τουρισμού, Μπόρις Μουζενίδη ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :   

“Ο αναπάντεχος χαμός του Μπόρις Μουζενίδη είναι απώλεια για την χώρα μας και πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό. Αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό! Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και συνεργάτες του.” 

Συντετριμμένοι είναι και οι συνεργάτες του, όπου προχώρησαν στην ακόλουθη δήλωση στα social:

“Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του ιδρυτή και Προέδρου του Ομίλου μας, Μπόρις Μουζενίδη. Ο Πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του”

 

Διαφήμιση