Αρχική Υγεία - Διατροφή Διαδικτυακό Συνέδριο για το Ελαιόλαδο

Διαδικτυακό Συνέδριο για το Ελαιόλαδο

0
210401 NewYorkCollege Ελαιόλαδο INVITATION

Σύνταξη: ecozen.gr

Με θέμα το ιδιαίτερα θρεπτικό και αγαπημένο μας ελαιόλαδο, το Τμήμα Διαιτολογίας & Διατροφολογίας και το Τμήμα Βιοϊατρικής του New York College, διοργανώνουν Διαδικτυακό Συνέδριο για το Ελαιόλαδο, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Απριλίου 2021, 18.00-21.00.

Από τα κριτήρια ποιότητάς του, το ρόλο του στο οξειδωτικό στρες, αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη, μέχρι και τη χρήση του όχι μόνο στη σημερινή διατροφή, αλλά και την αρχαία Ελλάδα, θα εξηγήσουν σχετικά εκλεκτοί καθηγητές. Ενώ, η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

18.00-18.15 Χαιρετισμοί

18.15-18.30 Οι Ευεργετικές Ιδιότητες του Ελαιολάδου, Δρ. Νίκος Κατσαρός, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Αντιπρόεδρος New York College

18.30-18.45 Ελαιοκανθάλη και Eλαιασίνη: Τα Δυο Κύρια Βιοδραστικά Συστατικά του Ελαιολάδου και η Ευεργετική τους Δράση στην Υγεία, Προκόπης Μαγιάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακευτικής, ΕΚΠΑ

18.45-19.00 Ελαιόλαδο και Οξειδωτικό Στρες, Απόστολος Κ. Κυριτσάκης, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε), AOCS Fellow, Πρόεδρος Διεθνούς Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού Στρες για την Υγεία και τα Αγροτικά Προϊόντα

19.00-19.15 Κριτήρια Ποιότητας και Γνησιότητας Ελαιολάδων, Δρ. Θεόδωρος Βαρζάκας, Καθηγητής Τεχνολογίας Τροφίμων & Συστημάτων Ασφαλείας Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

19.15-19.30 Νέοι Επιμολυντές στο Ελαιόλαδο από το RASFF (σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ΕΕ), Γιώργος Σειραγάκης, Διευθυντής Εργαστηρίων Wood Allergens Lab

19.30-19.45 Το Ελληνικό Ελαιόλαδο και η Παρουσία του στη Διεθνή Αγορά, Γιώργος Ι. Οικονόμου, Διευθυντής ΣΕΒΙΤΕΛ,Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου

19.45-20.00 Ηγεσία για Επιχειρηματική Επιτυχία στον κλάδο του Ελαιολάδου, Καθ. Δημήτρης Μπουραντάς, Πρύτανης New York College

20.00-20.15 Εκπαίδευση και Οργάνωση Ελαιοπαραγωγών, Ελαιοτριβέων, Τυποποιητών για Παραγωγή και Διάθεση ενός Health Claim Ελαιολάδου.  Η Προσφορά του Ευρωπαϊκού Έργου ARISTOIL. – Δρ. Νίκος Κρημνανιώτης, Συντονιστής Έργου INTERREG MED ARISTOIL, Αντιπρόεδρος ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ (Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας Ε.Ο.Ε.Σ.)

20.15-20.30 Η Καλλιέργεια της Ελιάς στην Ελλάδα και τον Κόσμο: Παρούσα Κατάσταση και Προοπτικές, Κων. Σ. Χαρτζουλάκης, τ. Δ/ντής Ινστιτούτου Ελιάς & Υπο-τροπικών Φυτών

20.30-20.45 Η Ελιά στην Αρχαία Ελλάδα, Κωνσταντίνος Καλαχάνης, Δρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Research Coordinator, New York College

20.45-21.00 Ο Πολιτισμός της Μεσογειακής Διατροφής και ο Ρόλος του Ελαιόλαδου στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος Μανιατάκειου Ιδρύματος


Οργανωτική επιτροπή

Πρόεδρος: Δρ. Νίκος Κατσαρός, Αντιπρόεδρος New York College, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Τμήματος Βιοϊατρικών Σπουδών και Διαιτολογίας – Διατροφολογίας, πρ. Διευθυντής ερευνών ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και πρ. πρόεδρος ΕΦΕΤ

Μέλη: Kαθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς, Πρύτανης και Διευθυντής του Executive MBA του New York College και ιδρυτής των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού και MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), Κωνσταντίνος Καλαχάνης,
Δρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Research Coordinator, New York College, Δημήτρης Μανιατάκης, Οικονομολόγος, Επίτιµος Δρ. του Πανεπιστημίου Kingston της Αγγλίας, Πρόεδρος Μανιατάκειου Ιδρύματος


ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

  • Προκόπης Μαγιάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακευτικής, ΕΚΠΑ, 
  • Απόστολος Κ. Κυριτσάκης, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε), AOCS Fellow, Πρόεδρος Διεθνούς Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού Στρες για την Υγεία και τα Αγροτικά Προϊόντα, 
  • Δρ. Θεόδωρος Βαρζάκας, Καθηγητής Τεχνολογίας Τροφίμων & Συστημάτων Ασφαλείας Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 
  • Γιώργος Σειραγάκης, Διευθυντής Εργαστηρίων Wood Allergens Lab, Γιώργος Ι. Οικονόμου, Διευθυντής ΣΕΒΙΤΕΛ, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου, 
  • Δρ. Νίκος Κρημνανιώτης, Συντονιστής Έργου INTERREG MED ARISTOIL, Αντιπρόεδρος ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ (Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας Ε.Ο.Ε.Σ.), 
  • Κων. Σ. Χαρτζουλάκης, τ. Δ/ντής Ινστιτούτου Ελιάς & Υπο-τροπικών Φυτών, 
  • Δρ. Νίκος Κατσαρός, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Τμήματος Βιοϊατρικών Σπουδών και Διαιτολογίας – Διατροφολογίας, Kαθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς, Πρύτανης και Διευθυντής του Executive MBA του New York College, 
  • Κωνσταντίνος Καλαχάνης, Δρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Research Coordinator, New York College, 
  • Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος Μανιατάκειου Ιδρύματος.

Τη Συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω

Youtube: www.youtube.com/user/nycath

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here