Αρχική COVID-19 Χωρίς «ανάκριση» ο έλεγχος για κωδικό 4 – Έτοιμο το 13032

Χωρίς «ανάκριση» ο έλεγχος για κωδικό 4 – Έτοιμο το 13032

0
μέτρα έλεγχοι κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Διευκρινίσεις για τις αλλαγές στους κωδικούς 2,4,6 έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Βάζοντας τέλος στον «πονοκέφαλο» των πολιτών, εξήγησε τι ισχύει για χρήση τους στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά του COVID-19.

Κωδικός 4

Για τον κωδικό 4 υπογράμμισε είναι «δύσκολο να βάλουμε αυστηρούς κανόνες» και επικαλούμενος και την ατομική συνείδηση των πολιτών.

Διευκρίνισε πάντως ότι εάν είναι 2 άτομα στο αυτοκίνητο που πρέπει να πάνε να συνδράμουν κι όχι 1, πρέπει να αιτιολογηθεί.

«Υπάρχουν αξιολογικά στοιχεία, τόνισε αλλά σίγουρα δεν γίνεται ανακριτική διαδικασία. Έχουμε βάλει περιορισμούς πλέον στη χρήση των SMS.

Κάτι που δεν υπήρχε πέρσι το Μάρτιο, νομίζουμε ότι θα περιορίσουν αρκετά την άσκοπη μετακίνηση».

Κωδικός 2

Για τον κωδικό 2 και τον περιορισμό που υπάρχει στην χιλιομετρική απόσταση (2 χλμ.) δήλωσε ότι όντως ορισμένα χωριά μπορεί να είναι μακριά από σούπερ μάρκετ.
Ωστόσο ο κατά τόπους αστυνομικός που γνωρίζει την περιοχή δεν θα φέρει αντίρρηση.

«Η λογική του περιορισμού, είπε ο κ. Γεωργαντάς είναι να μην περνάς 10 σούπερ μάρκετ που βρίσκονται στο δρόμο σου για να πας εκεί που θέλεις, για να εξυπηρετήσεις και κάποια επιθυμία σου».

Παράλληλα, για φαρμακείο μπορείς να μετακινηθείς και εκτός περιοχής.

Κωδικός 6

Οικογένειες με παιδιά χωρίς κοντινό πάρκο που χρησιμοποιούσαν τον κωδικό 6 για να μετακινηθούν, πρέπει να ξεχάσουν τις βόλτες εκεί.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποσαφήνισε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Και όπως διευκρίνισε η συγκεκριμένη μετακίνηση «πρέπει να γίνεται χρήση με πεζό τρόπο ή με ποδήλατο».

Έτοιμο το 13032

Σχετικά με το 13032 ο Γιώργος Γεωργαντάς ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο. «Θα στέλνεις κενό μήνυμα και όχι κωδικό», διευκρίνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Η εφαρμογή με το sms στον πενταψήφιο αριθμό 13032 με περιορισμό χρόνου αφορά στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο.

Το μήνυμα δεν θα περιέχει κάποιον κωδικό, παρά μόνο τα στοιχεία του αποστολέα (ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας).

Από τη στιγμή που θα αποστέλλεται, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τα ψώνια, καθώς θα έχει χρονικό περιορισμό στις 3 ώρες.

Οι καταναλωτές θα έχουν το δικαίωμα να στείλουν μόνο ένα τέτοιο SMS την ημέρα.

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουν εξετάσει και άλλες τεχνικές λύσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στο λιανεμπόριο να λειτουργήσει χωρίς κατάχρηση.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες Κυκλάδων-Πρόσκληση υποβολής αντιρρήσεων
Επόμενο άρθροΠΟΥ: “Βράζει”η Ευρώπη από κρούσματα-Στο 90% η μετάλλαξη σε περιοχές της Ελλάδας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ