Αρχική Καταστροφές Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών στο Ηνωμένο Βασίλειο

0
πυρκαγιών
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να είναι η επόμενη χώρα που πέφτει θύμα πυρκαγιών. Αυτό αποκαλύπτει μελέτη του Reading University.

Ορισμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να αντιμετωπίσουν εξαιρετικά ζεστές και ξηρές συνθήκες τον επόμενο αιώνα. Αυξάνοντας τον κίνδυνο καταστροφής από πυρκαγιές.

Αυτές οι συνθήκες εμφανίζονται μόνο κάθε 50 έως 100 χρόνια. Και αναφέρονται ως ημέρες «εκτάκτου κινδύνου».
Οι επιστήμονες λένε πώς θα μπορούσαν να αρχίσουν να μεγαλώνουν κάθε δύο χρόνια μέσα σε μερικές δεκαετίες. Κι αυτό ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Παράγοντες όπως ισχυρότερος άνεμος, αυξανόμενες θερμοκρασίες, χαμηλότερη υγρασία και μειωμένη θερινή βροχόπτωση θα παίξουν ρόλο στην αυξημένη απειλή. Είναι γνωστό πώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες.

Μέρη της ανατολικής και νότιας Αγγλίας με υψηλές εκπομπές μπορεί να βρεθούν στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου έως το 2080, αποκαλύπτει η μελέτη.

Ο μέσος αριθμός ημερών κινδύνου θα μπορούσε να υπερδιπλασιαστεί. Με έως 111 ημέρες στη νοτιοανατολική και 121 ημέρες στην ανατολική Αγγλία κατά μέσο όρο.

Οι πυρκαγιές ενέχουν περιβαλλοντικούς, υγειονομικούς και οικονομικούς κινδύνους.

Αν και το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει δεκάδες χιλιάδες πυρκαγιές κάθε χρόνο, αυτές είναι σχεδόν πολύ μικρές, σε σύγκριση με εκείνες σε μέρη όπως η Αυστραλία και η Καλιφόρνια, που έχουν πιο ζεστά και ξηρότερα κλίματα.

Για να αντιμετωπίσει τις πιθανότητες αύξησης των πυρκαγιών στο μέλλον, το Πανεπιστήμιο του Reading ξεκινά μια ειδική ερευνητική ομάδα ως μέρος του Leverhulme Center for Wildfire, Περιβάλλον και Κοινωνία. Προτείνουν:

  • Την ανάγκη ανάπτυξης ενός συστήματος κινδύνου πυρκαγιάς πιο προσαρμοσμένου στις συνθήκες του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Τον συνδυασμό μοντελοποίησης κινδύνου πυρκαγιάς με προβολές πηγών ανάφλεξης για καλύτερη εκτίμηση της αλλαγής του κινδύνου πυρκαγιάς.
  • Την ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών για δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιές.

Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η απειλή των πυρκαγιών μέσα από παγκόσμια προοπτική. Καθώς επίσης και να βελτιωθεί η ικανότητα πρόβλεψης και διαχείρισης τους.

Διαφήμιση