Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του λατομείου “Κυριακού”

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του λατομείου “Κυριακού”

0
20210204 Επισκεψη ΓΓ ΥΠΕΝ κ.Γραφάκου στο λατομείο Κυριακού (1)
20210204 Επισκεψη ΓΓ ΥΠΕΝ κ.Γραφάκου στο λατομείο Κυριακού

Σύνταξη: ecozen.gr

Σύντομα μετά την ανακοίνωση περιβαλλοντικής και αισθητικής αποκατάστασης του ανενεργού Λατομείου “Κυριακού” με επεξεργασμένα μπάζα, ξεκίνησαν και οι εργασίες στο Κορωπί, χθες, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκου. Ενώ, σύντομα θα αποκατασταθούν ακόμη τρία ανενεργά λατομεια.

Το λατομείο «Κυριακού» αποτελεί το πρώτο ανενεργό λατομείο της Αττικής που θα αποκατασταθεί, βάσει του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων 2020-2030 (ΕΣΔΑ), του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμβάλλοντας στην επίλυση του ιδιαιτέρως σημαντικού περιβαλλοντικού ζητήματος που αφορά στην ορθή διαχείριση των αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ). Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το άρθρο 55 του Ν. 4710/20, απλοποίησε τη σχετική διαδικασία.

Στο πλαίσιο της στοχευμένης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, θα προχωρήσει, το προσεχές διάστημα, στην αξιοποίηση τριών επιπλέον ανενεργών λατομείων στη Δυτική και τη Βόρεια Αττική, στοχεύοντας στη διευθέτηση, για τα επόμενα χρόνια, του προβλήματος με τα απόβλητα εκσκαφών και κατεδαφίσεων στην Περιφέρεια Αττικής.

Μ. Γραφάκος: Σημαντική μέρα για τη διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, από τον χώρο του λατομείου, δήλωσε: «Είναι μία σημαντική μέρα για τη διαχείριση των αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων, διότι ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο αδειοδοτημένο λατομείο που θα δέχεται τα χωματουργικά υλικά, τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάστασή του.

Αυτή η μέρα ήρθε ως αποτέλεσμα συστηματικών προσπαθειών που έκανε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόσο με την αλλαγή της νομοθεσίας που διευκόλυνε και απλοποίησε τη συγκεκριμένη διαδικασία, όσο και με την ουσιαστική συνεργασία που είχε με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και τα τέσσερα εγκεκριμένα συστήματα διαχείρισης ΑΕΚΚ της Αττικής. Το ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων ΑΕΚΚ είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου και προσωπικά του Υπουργού Κώστα Σκρέκα. Θέλουμε να σταματήσουν οι παράνομες απορρίψεις σε όλη τη χώρα»

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here