Αρχική COVID-19 Γερμανικό κράτος καταργεί τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, μετά από απόφαση δικαστηρίου

Γερμανικό κράτος καταργεί τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, μετά από απόφαση δικαστηρίου

0
Γερμανία lockdown
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δικαστήριο στη γερμανική περιοχή της Βάδης-Βυρτεμβέργης ανέτρεψε τη νυχτερινή απαγόρευση που επιβλήθηκε για να σταματήσει η εξάπλωση του COVID-19.

Η απόφαση έρχεται καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης των περιορισμών κλειδώματος.

Το Διοικητικό Δικαστήριο στο Μάνχαϊμ – μεταξύ Φρανκφούρτης και Στουτγκάρδης – αποφάνθηκε υπέρ της προσφυγής μιας γυναίκας από την πόλη Τύμπιγκεν.

Αυτό σημαίνει ότι η εθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 έως τις 05:00, η ​​οποία επιβλήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου, θα αρθεί στο κράτος από αύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου.

Γιατί το δικαστήριο έκρινε ότι η απαγόρευση δεν δικαιολογείται

Το δικαστήριο έκρινε ότι η απαγόρευση δεν δικαιολογείται πλέον. Κι αυτό, γιατί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας έχει βελτιωθεί.

Με το ποσοστό επτά ημερών να είναι 76 περιπτώσεις ανά 100.000 πληθυσμού σε σύγκριση με 163 περιπτώσεις για κάθε 100.000 κατοίκους στις 12 Δεκεμβρίου.

Η νοτιοδυτική πολιτεία της Βάδης-Βυρτεμβέργης, καθώς και η Ρηνανία-Παλατινάτο και το Σλέσβιχ-Χολστάιν, έχουν σήμερα το χαμηλότερο ποσοστό επίπτωσης των 16 πολιτειών της χώρας. Με 61 περιπτώσεις ανά 100.000, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI).

Το δικαστήριο απορρίπτει επιχείρημα της πολιτείας

Το δικαστήριο επισήμανε επίσης ότι στην πλειονότητα των περιφερειών της περιοχής, το ποσοστό επτά ημερών είναι κάτω από 50 κρούσματα ανά 100.000.

Απέρριψε επίσης το επιχείρημα της πολιτείας ότι η “πρόωρη” άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο νέας εκθετικής ανάπτυξης. Χαρακτηρίζοντας το επιχείρημα ως “πολύ γενικευμένο και αδιαφοροποίητο”.

Επισήμανε ότι οι τοπικές αρχές έχουν την εξουσία να επιβάλλουν μέτρα περιορισμού. Συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων κυκλοφορίας σε περιοχές με ιδιαίτερα υψηλή συχνότητα κρουσμάτων.

Η παράκαμψη του εθνικού σχεδιασμού

Η κρατική κυβέρνηση αποδέχτηκε την απόφαση. Προσθέτοντας ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας “συνέβαλε σίγουρα στο γεγονός ότι ο αριθμός των νέων μολύνσεων στο Μπάντεν-Βυρτεμβέργη έχει μειωθεί περισσότερο από ό, τι σε άλλα εδάφη”.

Όπως ανέφερε είχε ήδη εξετάσει το ενδεχόμενο να “παρακάμψει τον πανεθνικό κανονισμό”. Και να εισαγάγει “έναν περιφερειακό κανονισμό. Με βάση τα περιστατικά για μια νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας”. Αυτός θα ισχύει για περιοχές με υψηλά ποσοστά μολύνσεων.

“Θα εξετάσουμε τώρα την απόφαση λεπτομερώς, πρόσθεσε η κυβέρνηση. Και στη συνέχεια θα καθορίσουμε τους όρους υπό τους οποίους μπορούμε να εφαρμόσουμε τον εν λόγω περιφερειακό κανονισμό”.

Το τρέχον κλείδωμα στην Γερμανία, πρόκειται να μειωθεί στις 14 Φεβρουαρίου. Αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υποστηρίζει την παράταση των περιορισμών κατά δύο ακόμη εβδομάδες.

 

 

Διαφήμιση