Αρχική Διάστημα Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος προσλαμβάνει περισσότερες γυναίκες και ΑμεΑ, αστροναύτες

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος προσλαμβάνει περισσότερες γυναίκες και ΑμεΑ, αστροναύτες

0
NASA - Αστροναύτες - Διάστημα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) επιδιώκει να προσλάβει περισσότερες γυναίκες αστροναύτες φέτος. Καθώς και ΑμεΑ, που πάντα ονειρευόταν να πάνε στο διάστημα.

“Κοιτάζουμε προς τη Σελήνη και τον Άρη, χρειαζόμαστε πολύ εξαιρετικούς αστροναύτες για το μέλλον, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ESA Γιαν Γουόρνερ.
Για να προχωρήσουμε πιο μακριά από ό,τι είχαμε ποτέ πριν, πρέπει να κοιτάξουμε περισσότερο ευρύτερα, από ποτέ.”

Μόνο 65 από τα περισσότερα από 560 άτομα που έχουν πάει ποτέ στο διάστημα ήταν γυναίκες. Από αυτές τις 65 γυναίκες, οι 51 ήταν Αμερικανίδες.

Η ESA έστειλε μόνο δύο γυναίκες στο διάστημα. Την Κλαούντια Χέινερ και τη Σαμάνθα Κριστοφορέτι. Και τώρα προσπαθεί να διορθώσει την ανισορροπία.

Η ESA λέει ότι έχει έρθει η ώρα να πάνε στο διάστημα και άτομα με ειδικές ανάγκες. Ως μέρος της πρωτοβουλίας Parastronaut Feasibility Project.

Σύμφωνα με την ESA, είναι η πρώτη φορά που μια διαστημική υπηρεσία οπουδήποτε άνοιξε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων σε άτομα με αναπηρία.

“Η εκπροσώπηση όλων των μερών της κοινωνίας μας είναι μια ανησυχία που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη, δήλωσε ο Ντέιβιντ Παρκέρ, Διευθυντής Ανθρώπινης και Ρομποτικής Εξερεύνησης του οργανισμού.

Η ποικιλομορφία στην ESA δεν πρέπει να αφορά μόνο την προέλευση, την ηλικία, το υπόβαθρο ή το φύλο των αστροναυτών μας. Αλλά και τις σωματικές αναπηρίες.”

Συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή Παραολυμπιακών

Η ESA συνεργάστηκε με τη Διεθνή Επιτροπή Παραολυμπιακών για να καταρτίσει μια λίστα, σχετικά με τα προβλήματα των ατόμων.

  • Στο “κόκκινο” τα προβλήματα σημαίνουν ότι το είδος ή το επίπεδο αναπηρίας δεν είναι, δυστυχώς, συμβατό με τις εργασίες που ασκούν οι αστροναύτες.
  • “Κίτρινο” σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν συμβατά με ορισμένες προσαρμογές, τροποποιήσεις ή καινοτομίες.
  • Το “πράσινο” υποδηλώνουν ότι είναι συμβατά με τις εργασίες.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, θα διαρκέσει περίπου 18 μήνες. Η ESA αναζητά υποψηφίους με μεταπτυχιακό ή υψηλότερο επίπεδο. Και τουλάχιστον τρία χρόνια εμπειρίας στις φυσικές επιστήμες, την ιατρική, τη μηχανική, τα μαθηματικά και τις επιστήμες των υπολογιστών.

Θα υποβληθούν σε ψυχολογικές σειρές δοκιμών, πρακτικές και ψυχομετρικές εξετάσεις, ιατρική επιλογή και δύο γύρους συνεντεύξεων. Τα αποτελέσματα, θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο του 2022.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜία νέα εποχή για την ανακύκλωση στην Ελλάδα ξεκινά – Οι 5 βασικοί άξονες για την προώθηση της
Επόμενο άρθροΜΕΓΑ: Δωρεά 5.000 διαγνωστικών τεστ Cοvid-19 στο Θριάσιο