Αρχική Ελλάδα Επίθεση Ερντογάν κατά Μητσοτάκη – Μόνη λύση στο κυπριακό τα δύο ξεχωριστά...

Επίθεση Ερντογάν κατά Μητσοτάκη – Μόνη λύση στο κυπριακό τα δύο ξεχωριστά κράτη

0
erntogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν REUTERS/PRESIDENTIAL PRESS OFFICE
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές, ξεπερνώντας τα όρια κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ για το κυπριακό υποστήριξε την Τετάρτη, ότι μόνος τρόπος να επιλυθεί η διένεξη στην Κύπρο είναι να εγκαθιδρυθούν στο νησί δύο κράτη. Ενώ, η Τουρκία φαίνεται να μένει “πιστή” στη συμπεριφορά που επέδειξε το 2020, προγραμματίζοντας και την αγορά νέου γεωτρύπανου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημιουργία μιας ομοσπονδίας, η οποία υποστηρίζεται τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, δεν θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα επικείμενων συνομιλιών.

Όμως, εκεί που ο Τούρκος πρόεδρος ξεπέρασε τα όρια, ήταν απειλώντας τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ότι “θα δει τους τρελούς Τούρκους” και υποστηρίζοντας ότι τον προκαλεί.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος σε βουλευτές του κόμματός του, του AKP, δήλωσε:

“Εγώ λέω ότι μπορούμε να συνομιλήσουμε με τον Μητσοτάκη και εκείνος προκαλεί. Θα γινόταν η δεύτερη συνάντηση (διερευνητικών επαφών). Πώς να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι μαζί σου; Μητσοτάκη, σταμάτα να με προκαλείς. Να γνωρίζεις τα όρια σου. Αν συνεχίσεις έτσι δεν καθόμαστε μαζί σου στο ίδιο τραπέζι. Οι ισχυροί στους οποίους στηριζόσασταν σας εγκατέλειψαν. Δεν έχεις να περιμένεις τίποτα από κανέναν. Θα γνωρίσεις καλά του τρελούς Τούρκους”.

Τα “πυρά” του Ρ. Τ. Ερτογάν ήταν απάντηση στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του προχθές στην Κύπρο, όπου υποστήριξε μεταξύ άλλων, την επίλυση στο κυπριακό μέσω δικοινοτικής ομοσπονδίας. Ενώ, είχε τονίσει ότι η επανέναρξη διαλόγου μπορούσε να γίνει μόνο στο πλαίσιο που ανέφερε.

Νέο γεωτρύπανο προμηθεύεται η Τουρκία

Στο μεταξύ, τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο κόστους 100 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, σχεδιάζει να αγοράσει η Τουρκία, και σύμφωνα με δημοσίευμα της Υeni Safak, η οποία αναφέρει ότι για το σκοπό αυτό έχει ήδη υπογραφεί σχετικό προσύμφωνο με τη Νορβηγία.

Αφορά το σκάφος Bolette Dolphin, που είναι κατάλληλο για γεωτρήσεις μεγάλου βάθους και έχει ικανότητα γεώτρησης σε βάθος 12.200 μέτρων. Το μήκος του είναι 229 μέτρα και το πλάτος του 36.

 

Διαφήμιση