Αρχική Ειδήσεις Η Άννα Διαμαντοπούλου στην τελική τετράδα για τη θέση του Γ.Γ. του...

Η Άννα Διαμαντοπούλου στην τελική τετράδα για τη θέση του Γ.Γ. του Ο.Ο.Σ.Α.

0
anna diamantopoulou ape mpe
Άννα Διαμαντοπούλου Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στην τελική τετράδα των υποψηφίων για τη θέση του επόμενου Γενικού Γραμματέα του Ο.Ο.Σ.Α. βρίσκεται από την Τρίτη η Άννα Διαμαντοπούλου. Όπου, μετά την ολοκλήρωση του 3ου γύρου αξιολόγησης, αποσύρθηκε η σημαντική υποψηφιότητα του Δανού και νυν αναπληρωτή Γ.Γ. του Οργανισμού, Ul.Knudsen.

Αιτία των αρκετών γύρων αξιολογήσεων είναι το υψηλό επίπεδο των υποψηφίων που αυξάνει τον ανταγωνισμό. Ωστόσο αν και η Ελλάδα διεκδικεί για πρώτη φορά στην ιστορία την ηγεσία του Οργανισμού, η υποψηφιότητα της κ. Διαμαντοπούλου, είναι δυναμική με εξαιρετικές τοποθετήσεις και πολύ καλή οργάνωση και σε επικοινωνιακό επίπεδο, έχοντας τη συνεχή στήριξη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια, του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ Γ. Πρεβελάκη, του επικεφαλής του Επιτελείου προώθησης της Ελληνικής υποψηφιότητας, πρέσβη Δημήτρη Αζεμόπουλου αλλά και το σύνολο της Ελληνικής διπλωματίας.

Πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την τελική επιλογή που θα ολοκληρωθεί στις 5 Μαρτίου.

Αυτή τη στιγμή οι τέσσερις υποψήφιοι είναι:

  • Άννα Διαμαντοπούλου (Ελλάδα)
  • C. Malmstrom – επίσης πρώην Ευρωπαία επίτροπος – Σουηδία)
  • Μ.Cormann (πρώην υπουργός Οικονομικών Αυστραλίας)
  • P.Hildebrand (Ελβετός αντιπρόεδρος της Blackrock)

Μέχρι στιγμής αποσύρθηκαν κατά τις αξιολογήσεις, οι υποψηφιότητες της εν ενεργεία Προέδρου της Εσθονίας K. Kaljulaid, του μέχρι πρόσφατα υπουργού Οικονομικών του Καναδά, B. Morneau, του νυν υπουργού Περιβάλλοντος της Πολωνίας, M. Kurtyka, του τέως αναπληρωτή ΠΘ της Τσεχίας V. Dlouhy καθώς και του αναπληρωτή διευθυντή του Trump στον Λευκό Οίκο, C.Liddell.

Διαφήμιση