Αρχική Καταστροφές Επικοινωνία Σκρέκα – Gamliel για την θαλάσσια ρύπανση στο Ισραήλ

Επικοινωνία Σκρέκα – Gamliel για την θαλάσσια ρύπανση στο Ισραήλ

0
Israel Oil Spill
(AP Photo/Ariel Schalit)

Σύνταξη: ecozen.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με την Υπουργό Προστασίας Περιβάλλοντος του Ισραήλ, Gila Gamliel, προκειμένου να εκφράσει πλήρη αλληλεγγύη για το πρόσφατο τραγικό συμβάν θαλάσσιας ρύπανσης με ανεπανόρθωτες συνέπειες για το περιβάλλον που καταγράφηκε στα διεθνή ύδατα ανοικτά του Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι έχει προκληθεί μόλυνση σε θαλάσσια ύδατα 170 χιλιόμετρα ακτογραμμής που αντιστοιχεί στο 40% της ακτογραμμής του Ισραήλ, ύστερα από διαρροή εκατοντάδων τόνων πετρελαίου από πλοίο, όπου θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές που έχει σημειωθεί στην ιστορία της χώρας.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκονται στη διάθεση της Ισραηλινής διοίκησης προκειμένου να παράσχουν βοήθεια εφόσον χρειαστεί, ενώ ενημέρωσε την κα Gamliel ότι υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις με υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία στον τομέα της απορρύπανσης, γεγονός που αποδεικνύεται και από την αντιμετώπιση αντίστοιχου συμβάντος στον Σαρωνικό Κόλπο τον Σεπτέμβριο του 2017. 

Η κα Gamliel ευχαρίστησε θερμά τον κ. Σκρέκα για το ενδιαφέρον και την άμεση επικοινωνία. Οι δύο Υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα παραμείνουν σε στενή συνεργασία, καθώς προτεραιότητα και των δύο χωρών αποτελεί η προστασία του περιβάλλοντος. 

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here