Αρχική COVID-19 Δ. Σαρηγιάννης: “Σκληρό lockdown, τύπου Μαρτίου για 3 εβδομάδες”

Δ. Σαρηγιάννης: “Σκληρό lockdown, τύπου Μαρτίου για 3 εβδομάδες”

0
lockdown
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε εγρήγορση βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο και οι ειδικοί, μετά την σημαντική αύξηση κρουσμάτων COVID-19 που καταγράφηκε χθες Τρίτη 2 Φεβρουαρίου.

Το Μαξίμου σε απανωτές συσκέψεις με τους λοιμωξιολόγους θέτουν επί τάπητος τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Προβληματισμένοι από τις αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία, αναζητούν σχέδιο για να μην υπάρξουν πιέσεις στις ΜΕΘ τις επόμενες εβδομάδες.

Η Θεσσαλονίκη μπαίνει εκ νέου στο μικροσκόπιο. Με αύξηση κρουσμάτων 50%. Και θεωρείται βέβαιο ότι θα μπει στο «κόκκινο».

Σήμερα Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου οι επιδημιολόγοι της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη. Αποφασίζοντας για το ποια μέτρα θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Σκληρό lockdown, όπως εκείνο του περασμένου Μαρτίου

Ως λύση για να ανακοπεί το τρίτο κύμα COVID-19 θα ήταν να επιβληθεί για 3 εβδομάδες ένα lockdown τύπου Μαρτίου.
Αυτό τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Αν θέλουμε να προλάβουμε δραστικά το τρίτο κύμα, πρέπει να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου. Για ακριβώς τρεις εβδομάδες, ούτε δύο ούτε τέσσερις», είπε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00, ο καθηγητής έκανε λόγο για ημίμετρα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 21.00

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο τραπέζι βρίσκεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νόμο Αττική να ισχύει νωρίτερα από τις 9. Καθώς και ο περιορισμός στις μετακινήσεις.

Αυτό που εξετάζεται είναι ο τρόπος περιορισμού της κατάχρησης συγκεκριμένων κωδικών στο 13033.

Σχεδόν βέβαιη η ένταξη και άλλων περιοχών στις «κόκκινες». Μάλιστα σε αυτές τις περιοχές εξετάζεται μεταξύ άλλων, η κατάργηση του click inside.

Αν υπάρξει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων μπορεί να κλείσουν τα σχολεία

Σχετικά με τα σχολεία, όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας έως το τέλος της εβδομάδας.

Το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία σε περίπτωση ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, άφησε ανοιχτό ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι αν οι αριθμοί κρουσμάτων συνεχίσουν να είναι σε υψηλά επίπεδα την Παρασκευή «θα εισηγηθούμε να κάνουμε βήματα προς τα πίσω». Όπως εξήγησε τα σχολεία και άλλες δραστηριότητες μπορεί να ξανακλείσουν.

Σ. Πέτσας: «Το Πάσχα θα είμαστε καλύτερα»

Την εκτίμηση ότι το Πάσχα θα είμαστε καλύτερα γιατί θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού εξέφρασε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η άμυνα μας απέναντι στον ιό είναι το εμβόλιο. Και επεσήμανε ότι η εξέλιξη των δεδομένων είναι δυναμική. Αυτά θα επιβάλουν αν θα ανοίγουμε ή θα κλείνουμε.
Όπως υπογράμμισε ότι αυτό που φοβάται είναι η κόπωση από αυτή την κατάσταση.

Διαφήμιση