Αρχική Special Topics Χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδος για τα “75 δέντρα” του ΟΗΕ

Χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδος για τα “75 δέντρα” του ΟΗΕ

0
ελιά δέντρο
Διαφήμιση

Χορηγία ύψους 2.000 ευρώ, ενέκρινε η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για την υλοποίηση δράσεων της διεθνούς Πρωτοβουλίας  «75UN-75Trees SDG7» (“75 δέντρα”) του Ακαδημαϊκού Κόμβου του ΟΗΕ για τον 7ο Στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης (UNAI-SDG7). Η χορηγία της αφορά την αγορά και φύτευση αιωνόβιων ελαιόδεντρων που θα φυτευτούν σε κάθε νέο άλσος εντός του έτους, ως μέρος διαγωνιστικής διαδικασίας. 

Η Πρωτοβουλία ανταποκρινόμενη στην έκκληση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την ανάγκη οι απλοί άνθρωποι να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, απευθύνεται στους πολίτες, στους δήμους, σε κάθε νομική οντότητα και ιδιαίτερα στους νέους, καλώντας τους να φυτεύσουν και να φροντίσουν τουλάχιστον 75 δένδρα (ή πολλαπλάσιο αριθμό). 

Στη διάρκεια του 2020, 8 χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Βουλγαρία, Καναδάς, Μολδαβία, Ρουμανία, Ουκρανία και Τουρκία), με την  υποστήριξη του BSEC, δήλωσαν συμμετοχή στη Πρωτοβουλία. 

Από την Ελλάδα σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ συμμετέχουν 30 δήμοι. 

Ο αριθμός των δένδρων που δηλώθηκε ότι φυτεύθηκαν ή πρόκειται να φυτευθούν στη διάρκεια του 2020, προσέγγισε τα 11 εκ. δένδρα

Η χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) θα διατεθεί για την αγορά και φύτευση αιωνόβιων ελαιόδενδρων, ως έπαθλα σε διαγωνισμούς νεολαίας, που θα προκηρυχθούν από τους δήμους για την προστασία του περιβάλλοντος

Ένα αιωνόβιο δένδρο-έπαθλο θα φυτευθεί σε κάθε νέο άλσος που θα δημιουργηθεί από τους δήμους, στη διάρκεια του 2021. 

 

Διαφήμιση