Αρχική COVID-19 Χώρες προετοιμασμένες για την κλιματική αλλαγή, αντιμετώπισαν καλύτερα την πανδημία

Χώρες προετοιμασμένες για την κλιματική αλλαγή, αντιμετώπισαν καλύτερα την πανδημία

0
Ατμοσφαιρική Ρύπανση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η πανδημία μπορεί να διδάξει στα έθνη πολλά για τις επικείμενες παγκόσμιες απειλές, όπως η κλιματική αλλαγή.

Οι χώρες που είναι καλύτερα προετοιμασμένες για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα αντιμετώπισαν καλύτερα πανδημία του κορονοϊού.

Αυτό αποκαλύπτουν ερευνητές στο King’s College London. Η μελέτη έλαβε δεδομένα από 110 χώρες.

Και διαπίστωσε ότι οι κοινωνίες «στις οποίες τα άτομα φροντίζουν το ένα το άλλο» δίνουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, αποδείχτηκαν πιο έτοιμες στην καταπολέμηση της πανδημίας».

Η ομάδα διαπίστωσε επίσης ότι θα εξυπηρετούσε τις χώρες καλύτερα να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση σαν να ήταν επιδημία.

Κρίσιμη ανάγκη για επενδύσεις στην κλιματική δράση

«Η έρευνα υπογραμμίζει την κρίσιμη ανάγκη για επενδύσεις τόσο στην κλιματική δράση όσο και στις υποδομές δημόσιας υγείας, λέει ένας εκπρόσωπος του King’s College London.

Ώστε οι χώρες να μπορούν να είναι καλύτερα προετοιμασμένες για παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον».

Οι χώρες που βλέπουν φως στο τέλος της σήραγγας

Χώρες ή κοινότητες που δίνουν προτεραιότητα σε ομάδες έναντι ατόμων, βλέπουν φως στο τέλος της σήραγγας, με την πανδημία.

Αυτά τα έθνη είναι κατ ‘επέκταση προετοιμασμένα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα. Και υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη βελτίωση της κοινωνίας συνολικά.

Τι οδήγησε σε περισσότερους θανάτους σε ΗΠΑ και Δυτική Ευρώπη

Κοιτάζοντας τις κοινωνικές, οικονομικές και υγειονομικές απαντήσεις που κάθε χώρα έδωσε όταν την έπληξε ο ιός, οι ερευνητές στο King’s College διαπίστωσαν ότι η έλλειψη «κοινωνικής συνοχής» στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη οδήγησε το ποσοστό θανάτων σε υψηλότερα επίπεδα.

«Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει τους δεσμούς μεταξύ της αλλαγής του κλίματος και των πανδημιών».
Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Γκόλσεν Οζκάν, αντιπρόεδρος και καθηγήτρια Οικονομικών στο King’s Business School και ένας από τους συγγραφείς της έρευνας.

Η προέλευση του COVID-19 παραμένει παζλ προς το παρόν. Με τους αξιωματούχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να αναζητούν στη Ουχάν την απάντηση.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο ιός ξεκίνησε με τη μετάδοση από τον άνθρωπο σε νυχτερίδες. Αλλά μελέτη από το BMJ τονίζει την πιθανότητα αύξησης της μετάδοσης του ιού λόγω της κλιματικής κρίσης.

Οι χώρες να λάβουν σοβαρά υπόψη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα

Όπως επισημαίνει η Γκόλσεν Οζκάν «η αλλαγή του κλίματος είναι γνωστό ότι οδηγεί την άγρια ​​ζωή πιο κοντά στους ανθρώπους.

Η οποία με τη σειρά της ανοίγει το δρόμο για τη μετάδοση ιών. Που είναι ακίνδυνοι στα άγρια ​​ζώα. Αλλά έχουν θανατηφόρες συνέπειες στον άνθρωπο.

Είναι καιρός περισσότερες χώρες να λάβουν σοβαρά υπόψη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα. Και οι κυβερνήσεις πρέπει να επενδύσουν στην υποδομή που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει περαιτέρω θανάτους».

Εξάπλωση ασθενειών και κλίμα

Η Γκόλσεν Οζκάν, συνιστά στις χώρες να λάβουν σοβαρά υπόψη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα. Επισημαίνοντας ότι «οι κυβερνήσεις πρέπει να επενδύσουν στην υποδομή που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει περαιτέρω θανάτους».

Επιπλέον τονίζει ότι έχει αναγνωριστεί ευρέως στην εξάπλωση ασθενειών, «ο ρόλος τόσο του ακραίου ζεστού όσο και του κρύου καιρού στην αύξηση της θνησιμότητας και των θερμότερων κλιμάτων».

 

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here