Αρχική Τουρισμός Α. Γκερέκου: «Η Ελλάδα μπορεί να είναι η χώρα του “ευ ζην”»

Α. Γκερέκου: «Η Ελλάδα μπορεί να είναι η χώρα του “ευ ζην”»

0
Γκερέκου
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η μεσογειακή διατροφή αποτελεί το μεγαλύτερο αναξιοποίητο εθνικό κεφάλαιο της χώρας. Αυτό υπογράμμισε η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Άντζελα Γκερέκου, μιλώντας στη διαδικτυακή ημερίδα «Η οικοτεχνία, η χειροτεχνία, η γαστρονομία είναι γυναικεία υπόθεση – Η διασύνδεσή τους με τον τουρισμό».

Η ημερίδα διοργανώθηκε χθες Πέμπτη 18/2 από τον Δήμο Ηρακλείου και τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.

Η κ. Γκερέκου επεσήμανε τη σταθερή επιδίωξη του ΕΟΤ να δημιουργήσει έναν χώρο αναφοράς για την ελληνική μεσογειακή διατροφή.

Οι τρεις υπέρτατες αξίες της μεσογειακής διατροφής

Όπως τόνισε η μεσογειακή διατροφή εμπεριέχει «τρεις υπέρτατες αξίες. Την ευζωία, τον σεβασμό στο περιβάλλον και την ανάδειξη των προορισμών. Με αναφορά στην πολιτιστική ταυτότητα αλλά και την διαφορετικότητα κάθε τόπου».

Η Ελλάδα μπορεί να είναι για ντόπιους και για ξένους η χώρα του “ευ ζην”

Η κ. Γκερέκου υπογραμμίζει παράλληλα πως «είναι πλέον πολύ σημαντικό ότι σήμερα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την προώθηση νέων λύσεων, που πριν από μερικά χρόνια ακούγονταν εξωπραγματικές. Όπως ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους η χώρα του “ευ ζην”».

«Για την προβολή αυτής της Ελλάδας, ο ΕΟΤ αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των παραγωγών και των αυθεντικών ελληνικών ποιοτικών τοπικών προϊόντων με τους επισκέπτες μας.
Δηλαδή ένα σημείο αναφοράς με υψηλή και σταθερή αξία για τη σύνδεση της αγροδιατροφής με τον τουρισμό», σημείωσε η Πρόεδρος του ΕΟΤ.

Αναφερόμενη στη σημασία αυτής της διασύνδεσης για τη στοχευμένη τουριστική προώθηση επισήμανε πως «ενισχύουμε τη διαφορετικότητα. Και έτσι ενδυναμώνουμε το brand name κάθε περιοχής σε όλους τους τομείς. Πέρα από τον τουρισμό, με έμφαση στην ποιότητα και στις καλές πρακτικές.

Την ευζωία δεν την βλέπουμε μόνον ως διατροφή και προϊόντα, αλλά και ως τον χαρούμενο ελληνικό τρόπο ζωής και σκέψης».

Ολοκληρώνοντας, επανέλαβε πως «βασικό στοιχείο σε αυτή την προσπάθεια είναι ο συντονισμός και οι συνέργειες με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Καθώς αποτελεί μεγάλο στοίχημα για όλους εμάς για το πού αλλά και το πώς τα προϊόντα αυτά θα επηρεάσουν τους “πρεσβευτές” μας στο εξωτερικό ως physical evidence. Ώστε να μοιραστούν και με άλλους μια ακόμα μοναδική εμπειρία τους που βίωσαν στην Ελλάδα».

Αντικείμενο της ημερίδας, την οποία χαιρέτησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ήταν η ενημέρωση επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην παραδοσιακή οικιακή οικονομία σχετικά με:

  • Το υπάρχον θεσμικό καθεστώς.
  • Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται σε θεσμικό επίπεδο.
  • Την ενεργή συμβολή της οικιακής οικονομίας στην τοπική ανάπτυξη και την ουσιαστική διασύνδεσή της με τον τουριστικό τομέα.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΆνοιξε η πλατφόρμα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Τι χρειάζεστε για την έκδοση του
Επόμενο άρθροΤο NASA rover προσεδαφίστηκε στον Άρη – Οι εικόνες που έστειλε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ