Αρχική COVID-19 Α. Fauci: Οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα

Α. Fauci: Οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα

0
George W. Bush, Anthony S. Fauci
President Bush places the Presidential Medal of Freedom on Dr. Anthony S. Fauci, director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, as he takes part in a ceremony for the 2008 recipients of the Presidential Medal of Freedom, Thursday, June 19, 2008, in the East Room at the White House in Washington. Fauci is a native of Brooklyn. (AP Photo/Ron Edmonds)
Διαφήμιση

Με πυλώνα το μείζoν ζήτημα που έχει αναστατώσει ολόκληρη την ανθρωπότητα τον τελευταίο ένα χρόνο, την πανδημία του κορονοϊού, ο Anthony S. Fauci, o επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον κορoνοϊό, ηγείται μίας συζήτησης που αφορά τις τελευταίες εξελίξεις της λοίμωξης.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την έρευνα, την παραγωγή και τη διανομή εμβολίων, τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού που διατρέχουν τη Βρετανία και τη Νότια Αμερική καθώς και το πώς να παραμείνουν σε εγρήγορση ενάντια στην εξάπλωση του ιού. Όλα αυτά τα μείζονος σημασίας θέματα αναλύει ο Fauci σε μία Live ομιλία με τον αρθρογράφο της Washington Post, David Ignatius.

Αρχικά, ο Fauci, τόνισε ότι για να αντιμετωπιστεί η μετάλλαξη του κορονοϊού, η οποία ξεκίνησε από την Μεγάλη Βρετανία, θα πρέπει να εμβολιαστούν οι πολίτες όσο πιο γρήγορα και επίσημα γίνεται.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις δόσεις του εμβολίου που πρέπει να χορηγηθούν σε ένα άτομο, ανέφερε πως οι δύο δόσεις είναι σαφώς πιο αποτελεσματικές, αλλά προς στιγμήν θα πρέπει να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Ο Fauci, τονίζει τη σημασία του εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας ότι είναι μείζονος σημασίας να χορηγηθεί σε όσους περισσότερους γίνεται. Ενώ, παράλληλα, επισυνάπτει πως όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να σκεφτούν τόσο το καλό της οικογένειας τους, όσο και της κοινωνίας και να μην κινηθούν σκεπτόμενοι αποκλειστικά τον εαυτό τους.

Είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστεί το 70% με 85% για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορονοϊού, εξηγεί επιπλέον, ο Fauci, υποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την σημασία της χορήγησης του εμβολίου.

Τέλος, το ερώτημα που όλους βασανίζει καθόλη την διάρκεια της πανδημίας, το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, έθεσε ο Ignatius στο Fauci, ο οποίος από την μεριά του τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να δοθεί μια οριστική απάντησε καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την έκβαση, είναι πολλές οι μεταβλητές που αποπροσανατολίζουν από το να δοθεί μία συγκεκριμένη ημερομηνία. 

 

 

Διαφήμιση