Αρχική Επιχειρείν 40 στρέμματα για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας στα Ιωάννινα

40 στρέμματα για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας στα Ιωάννινα

0
Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έκταση 40 στρεμμάτων παραχωρεί στην Περιφέρεια Ηπείρου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την δημιουργία Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας στα Ιωάννινα.

Η έκταση βρίσκεται στην Πεδινή, απέναντι από το Πανεπιστήμιο. Εκεί
θα εγκατασταθούν εταιρείες καινοτομίας, νέων τεχνολογιών και πληροφορικής.

Το Πάρκο θα αναπτυχθεί σε μια έκταση 28 στρεμμάτων στην οποία σε μια διετία θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις 6.000- 7.000 τετραγωνικών μέτρων στις οποίες θα στεγαστούν οι πρώτες εταιρείες.

Παράλληλα θα προωθηθεί η Εφαρμοσμένη Έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων στην Ήπειρο.

Στόχος να γίνουν τα Ιωάννινα το success story της Ευρώπης

Το Πάρκο θέτει την Ήπειρο σε μία νέα εποχή και ισχυροποιεί την θέση της στα Βαλκάνια. Τα Ιωάννινα σκοπεύουν να μετατραπούν σε πόλη πρωταθλήτρια στην τεχνολογία. Και να γίνουν το success story της Ευρώπης.

Ήδη, εγκατεστημένες στην πόλη είναι Team Viewer και P&I. Και στόχος είναι να προσελκύσει το Πάρκο και άλλες ξένες εταιρείες στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται σε παράλληλες συζητήσεις και με άλλες εταιρίες του κλάδου.
Ήδη, έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις με όσες έχουν εκδηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον συμμετοχής στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας.

Για την Περιφέρεια Ηπείρου «η εγκατάσταση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, αποτελεί μια από τις βασικότερες προτεραιότητες για την ανάπτυξη. Καθώς και τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας».

Εκπρόσωποι πολυεθνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών, επισκέπτονται τα Ιωάννινα. Και ενημερώνονται από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη σχετικά με τους όρους εγκατάστασης, τις υποδομές και τις προοπτικές της περιοχής.

Η ερευνητική και παραγωγική δραστηριότητα υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα. Δημιουργώντας τις βάσεις για μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις στην Ήπειρο.

Όπως εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 600 με 700 θέσεις εργασίας για απόφοιτους Πληροφορικής των πανεπιστημιακών σχολών Ιωαννίνων, Άρτας και Κοζάνης.

Η δημιουργία του Πάρκου προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. είναι με προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «η δημιουργία του Πάρκου είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για την Περιφέρεια Ηπείρου.
Και αποτελεί άλμα στο μέλλον για την εισαγωγή καινοτομιών και νέας τεχνογνωσίας στην περιοχή και την ευρύτερη ανάπτυξη της οικονομίας της».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚλείνει το απόγευμα ο σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο»
Επόμενο άρθροΜεγάλος Διαγωνισμός: Κερδίστε το βιβλίο “Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα” της Βίβιαν Ινώς Τσαμαδού, Εκδόσεις Μάρτης