Αρχική COVID-19 130 χώρες δεν έχουν λάβει ούτε μία δόση εμβολίου COVID-19

130 χώρες δεν έχουν λάβει ούτε μία δόση εμβολίου COVID-19

0
Αντόνιο Γκουτέρες

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες επέκρινε έντονα την «άγρια ​​άνιση και άδικη» διανομή εμβολίων COVID-19.
Λέγοντας ότι 10 χώρες έχουν χορηγήσει το 75% όλων των εμβολιασμών. Και απαιτεί μια παγκόσμια προσπάθεια εμβολιασμού όλων των ανθρώπων σε κάθε έθνος.

130 χώρες δεν έχουν λάβει ούτε μία δόση εμβολίου

Ο επικεφαλής του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) δήλωσε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι 130 χώρες δεν έχουν λάβει ούτε μία δόση εμβολίου.
Επισημαίνοντας ότι «σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, η δικαιοσύνη των εμβολίων είναι η μεγαλύτερη ηθική δοκιμασία για την παγκόσμια κοινότητα».

Επείγον Παγκόσμιο Σχέδιο Εμβολιασμών

Ο Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε ένα επείγον Παγκόσμιο Σχέδιο Εμβολιασμών. Για να φέρει σε επαφή εκείνους που έχουν τη δύναμη να διασφαλίσουν δίκαιη κατανομή εμβολίων. Όπως επιστήμονες, παραγωγούς εμβολίων και εκείνους που μπορούν να χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια.

Και κάλεσε τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου όπως την G20 να δημιουργήσουν μια ειδική ομάδα έκτακτης ανάγκης για να καταρτίσουν ένα σχέδιο και να συντονίσουν την εφαρμογή και τη χρηματοδότησή του.

Είπε ότι η ειδική ομάδα πρέπει να έχει την ικανότητα «να κινητοποιήσει τις φαρμακευτικές εταιρείες και βασικούς παράγοντες της βιομηχανίας και της εφοδιαστικής».

Όπως είπε η συνάντηση την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου της Ομάδας των επτά μεγάλων βιομηχανικών χωρών – ΗΠΑ, Γερμανίας, Ιαπωνίας, Βρετανίας, Γαλλίας, Καναδά και Ιταλίας – «μπορεί να δημιουργήσει τη δυναμική για την κινητοποίηση των απαραίτητων οικονομικών πόρων».

Δεκατρείς υπουργοί μίλησαν στη συνεδρίαση του εικονικού συμβουλίου που διοργάνωσε η Βρετανία για τη βελτίωση της πρόσβασης σε εμβολιασμούς COVID-19, συμπεριλαμβανομένων και σε περιοχές συγκρούσεων.

Το πρόγραμμα COVAX

Ο COVID-19 έχει μολύνει περισσότερα από 109 εκατομμύρια άτομα και σκότωσε τουλάχιστον 2,4 εκατομμύρια από αυτούς.

Καθώς οι φαρμακοβιομηχανίες αγωνίζονται να αυξήσουν την παραγωγή εμβολίων, πολλές χώρες παραπονούνται ότι παραμένουν εκτός. Και ακόμη και τα πλούσια έθνη αντιμετωπίζουν ελλείψεις και εγχώριες καταγγελίες.

Το πρόγραμμα COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ένα φιλόδοξο έργο για την αγορά και παράδοση εμβολίων COVID-19 για τους φτωχότερους ανθρώπους του κόσμου, έχει ήδη χάσει τον δικό του στόχο.

Που είναι να ξεκινήσει εμβολιασμούς COVID-19 σε φτωχές χώρες, την ίδια στιγμή που οι λήψεις πραγματοποιήθηκαν σε πλούσιες χώρες. Ο ΠΟΥ λέει ότι το COVAX χρειάζεται 5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here