Αρχική Ειδήσεις Τετράωρη στάση εργασίας σε τραμ για αύριο

Τετράωρη στάση εργασίας σε τραμ για αύριο

0
τραμ
Εικόνα: athenstransport.com
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00 προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στο Τραμ, για αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη μη σωστή λειτουργία του συστήματος τηλεματικής του Μέσου, όπως εξήγγειλε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.

Τον Μάρτιο του 2019 είχε τοποθετηθεί η νέα τηλεματική με σκοπό τη βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου προς το επιβατικό κοινό, ωστόσο μέχρι σήμερα έχει φέρει μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα, όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

“Η προβληματική λειτουργία της “νέας τηλεματικής” αποτελεί μείζον θέμα για τη γραμμή του τραμ, που παραμένει 22 μήνες άλυτο. Κι αυτό γιατί οι καθημερινές δυσλειτουργίες του δοκιμαστικού συστήματος επιφέρουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και την ασφάλεια των δρομολογίων, σημαντική οικονομική ζημία στην εταιρεία, προβλήματα στην εξυπηρέτηση του ήδη ταλαιπωρημένου επιβατικού κοινού και τελικώς την πλήρη απαξίωση του μέσου”, τονίζουν.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι το προσωπικό Λειτουργίας της Γραμμής Τραμ (ηλεκτροδηγοί, κέντρο ελέγχου, επόπτες συρμών, επιθεωρητές λειτουργίας) προσπαθούν σκληρά για να διασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες ασφάλειας στα δρομολόγια. Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι έχουν σταλεί αλλεπάλληλες επιστολές διαμαρτυρίας και εξώδικα για το ζήτημα αυτό προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς ωστόσο το πρόβλημα να λύνεται.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Τρίτη 19 Ιανουαρίου, κλειστός παραμένει από τις 16:00, ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω καλέσματος για συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια στις 17:30.

 

 

Διαφήμιση