Αρχική Πολιτισμός Τέρας του Λοχ Νες: Αμερικανός επιστήμονας ισχυρίζεται ότι έλυσε το μυστήριο

Τέρας του Λοχ Νες: Αμερικανός επιστήμονας ισχυρίζεται ότι έλυσε το μυστήριο

0
nessie
Εικόνα: ΑΡ Images
Διαφήμιση

Εξήγηση στο άλυτο μυστήριο για το Τέρας του Λοχ Νες, που εξάπτει την φαντασία και την περιέργεια εκατομμυρίων ανθρώπων εδώ και αιώνες, ισχυρίζεται ότι έδωσε ένας Αμερικανός επιστήμονας.

Το Τέρας του Λοχ Νες

Το Τέρας του Λοχ Νες, που ονομάζεται και Νέσι, σύμφωνα με το μύθο ζει στη λίμνη Νες της βόρειας Σκωτίας, ενώ μάλιστα,  αποτελεί και αντικείμενο μελέτης της κρυπτοζωολογίας.

Ήδη από τον 6ο περίπου αιώνα, υπάρχουν αναφορές για την ύπαρξη ενός απροσδιόριστου τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες. Ήταν τότε που σύμφωνα με το θρύλο ο άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό.

Θαλάσσια χελώνα ή είδος δεινοσαύρου

Τώρα, αιώνες μετά, ένας κορυφαίος επιστήμονας πιστεύει ότι έχει σπάσει το μυστήριο του τέρατος του Λοχ Νες υποστηρίζοντας ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα «αρχαίο είδος θαλάσσιας χελώνας».

Ο επιστήμονας ονόματι Χένρι Μπάουερ, είναι 89 ετών και συνταξιούχος καθηγητής χημείας και επιστημονικών σπουδών στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνια και στο Κρατικό Πανεπιστήμιο.

Μετά από δύο χρόνια ερευνών διεθνούς ομάδας επιστημόνων στην ομώνυμη λίμνη της Σκωτίας, ο καθηγητής Χένρι Μπάουερ ισχυρίζεται ότι το Τέρας του Λοχ Νες, είναι πιθανόν ένα είδος χελώνας το οποίο δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί και το οποίο παγιδεύτηκε στο Λοχ Νες, όταν υποχώρησαν τα νερά με τη λήξη της τελευταίας εποχής των Παγετώνων.

Ο παθιασμένος με το μυστήριο του Τέρατος του Λοχ Νες, Χένρι απορρίπτει την ιδέα ότι η «Νέσι» ανήκει στο είδος των πλησιόσαυρων, ενός γένους θαλάσσιων ερπετών, της τάξης των σαυροπτερύγιων, που έχει εξαφανιστεί και κατάφερε μυστηριωδώς να επιζήσει μέχρι σήμερα.

«Η πιο δημοφιλής θεωρία είναι ότι το τέρας του Λοχ Νες σχετίζεται με τους εξαφανισμένους πλησιόσαυρους. Αλλά αυτό είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό, δεδομένου ότι σπάνια έχει εμφανιστεί στην επιφάνεια, πόσο μάλλον στη στεριά.

Από την άλλη, οι περιγραφές συνάδουν με είδη χελωνών που πιστεύεται ότι έχουν εξαφανιστεί, και τα οποία περνούν πολύ μεγάλα διαστήματα στα βαθιά, βγαίνουν περιστασιακά στη στεριά, κινούνται ταχύτατα στο νερό και παραμένουν δραστήριες ακόμη κι όταν η θερμοκρασία των υδάτων είναι πολύ χαμηλή, ενώ έχουν μακριούς λαιμούς. Τέτοια “τέρατα του Λοχ Νες”, δηλαδή μεγάλες θαλάσσιες χελώνες δεν έχουν ακόμη μελετηθεί επαρκώς και πιθανότατα ζουν ακόμη σε κάποιους ωκεανούς», υπογραμμίζει ο  καθηγητής στην έρευνά του, που δημοσιεύθηκε σε επιστημονική επιθεώρηση.

Διαφήμιση