Αρχική COVID-19 Τα περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες είναι νόμιμα σύμφωνα με το ΣτΕ

Τα περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες είναι νόμιμα σύμφωνα με το ΣτΕ

0
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες εν μέσω πανδημίας, είναι νόμιμα και ισχύουν κανονικά σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο δεν έκανε δεκτές αιτήσεις πολιτών, οι οποίοι ζητούσαν αναστολή των αποφάσεων της πολιτείας σχετικά με τα μέτρα περιορισμένου αριθμού ατόμων στις λειτουργίες των εορτών.

Την ίδια ώρα, η Εκκλησία δεν έκανε καμία προσφυγή κατά των μέτρων που ορίζουν τη μη συμμετοχή πολιτών στις λειτουργίες των Θεοφανίων.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σύντομη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο, κατά τη διάρκεια της ορκομωσίας των νέων υπουργών, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Δευτέρας. Ζήτησε από την εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια κατά της εξάπλωσης της νόσου.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε έως τώρα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός του κοινού αγώνα.

Διαφήμιση