Αρχική Ειδήσεις “Αστακός” η Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν

“Αστακός” η Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν

0
ορκωμοσία Μπάιντεν
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντα του σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου. Η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιηθεί στις 5:30 μ.μ. CET.

Και έχει να αντιμετωπίσει έναν κατάλογο σημαντικών θεμάτων όπως κανένας άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Καταπολέμηση της πανδημίας, διάσωση της οικονομίας και την θεραπεία ενός βαθιά διχασμένου έθνους.

Ορκίζεται για το αξίωμα του, σε μια οχυρωμένη πόλη. Εν΄μέσω φόβων για την πολιορκία της. Όχι από έναν ξένο εχθρό, αλλά από τους θυμωμένους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Πάνω από 25.000 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς

Στην τελετή τα μέτρα ασφαλείας δρακόντεια. Πάνω από 25.000 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς θα είναι η ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης ασφαλείας.

Και όλα έχουν ελεγχθεί από το FBI μετά από ανησυχίες σχετικά με μια «εσωτερική απειλή».

Και οι 50 πολιτείες των ΗΠΑ είναι επίσης σε εγρήγορση. Για πιθανές βίαιες διαμαρτυρίες.

Η πανδημία και η “καταιγίδα” βίας του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου άλλαξαν τα πάντα. Η Ουάσιγκτον DC, βρίσκεται σε κλείδωμα.

Οι αμερικανικές σημαίες που τοποθετήθηκαν στο National Mall, εκεί που σε άλλες ορκωμοσίες βρίσκονταν χιλιάδες κόσμου. Οι σημαίες αντιπροσωπεύουν τους χιλιάδες Αμερικανούς που έχασαν τη ζωή τους από τον Covid-19.

Διακόσια αξιωματικοί από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ για να ενισχύσουν τα μέτρα ασφάλειας.

Οι αρχές είναι αποφασισμένες να αποτρέψουν την επανάληψη βίαιων επεισοδίων, όπως στο Καπιτώλιο.

Η Ουάσιγκτον σε υψηλή επιφυλακή

Η Ουάσιγκτον είναι σε υψηλή επιφυλακή. Με το μεγάλο μέρος της πόλης να έχει ερημώσει. Για λόγους ασφαλείας μεγάλα τμήματα της περιοχής γύρω από το Καπιτώλιο, τον Λευκό Οίκο και το Εθνικό Εμπορικό Κέντρο έχουν κλείσει για τον κόσμο. Πρόσβαση σε αυτά έχει μόνο το εξουσιοδοτημένο προσωπικό.

Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν ελέγξει και τα 25.000 μέλη της Εθνικής Φρουράς που θα προστατεύσουν την ορκωμοσία Τζο Μπάιντεν εν μέσω φόβων βίας.

Το Πεντάγωνο έχει απομακρύνει 12 μέλη της Εθνικής Φρουράς του Στρατού των ΗΠΑ, για λόγους ασφαλείας. Οι στρατιώτες βρέθηκαν να έχουν δεσμούς με δεξιές πολιτοφυλακές. Κάποιοι έχουν δημοσιεύσει και εξτρεμιστικές απόψεις στο διαδίκτυο.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια αψηφούν την παράδοση. Και δεν θα παρευρεθούν στην τελετή του διαδόχου.

Οι 4 πρόεδροι των ΗΠΑ που μποϊκοτάρισαν  την τελετή ορκωμοσίας των διαδόχων τους

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ που μποϊκοτάρει την τελετή ορκωμοσίας ενός διαδόχου.

Ο Τζον Άνταμς δεν παραβρέθηκε στην τελετή για τον Τόμας Τζέφερσον το 1800, εγκαταλείποντας τον Λευκό Οίκο στις τέσσερις τα ξημερώματα.

Το 1829 ο Τζον Κουίνσι Άνταμς, δεν πήγε στην τελετή για τον Άντριου Τζάκσον.

Ο Άντριου Τζόνσον, αρνήθηκε να παραστεί στην ορκωμοσία του Οδυσσέα Γκράντ το 1869.

Διαφήμιση