Αρχική Περιβάλλον “Πράσινη” όαση γίνεται η διάσημη λεωφόρος Champs-Élysées του Παρισιού

“Πράσινη” όαση γίνεται η διάσημη λεωφόρος Champs-Élysées του Παρισιού

0
Παρίσι πράσινο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η διάσημη λεωφόρος Champs-Élysées του Παρισιού πρόκειται να μετατραπεί σε “εξαιρετικό κήπο”. Αυτό υπόσχεται η δήμαρχος της πόλης Αν Ινταλγκό.

Την ιδέα υποστηρίζει και η επιτροπή Champs-Élysées. Η οποία εκπροσωπεί τους πολιτιστικούς και οικονομικούς παράγοντες στη λεωφόρο. Όπως μουσεία, θέατρα, γκαλερί και καταστήματα.

Από το 2018, η επιτροπή εργάζεται σε ένα έργο για την ανάπτυξη περιπάτου 2 χλμ μεταξύ της Αψίδας του Θριάμβου και της Concorde.

Σύμφωνα με την επιτροπή “η μυθική λεωφόρος έχει χάσει το μεγαλείο της τα τελευταία τριάντα χρόνια”.

Παρά το γεγονός ότι οι Γάλλοι την αποκαλούν “την πιο όμορφη λεωφόρο στον κόσμο”, τώρα μοιάζει περισσότερο με έναν αυτοκινητόδρομο. Με δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα να περνούν κάθε μέρα.
Τα τελευταία χρόνια είναι η κεντρική τοποθεσία για διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, κυρίως για το κίτρινο γιλέκο.

Αλλά σύντομα, θα μετατραπεί σε μια “πράσινη” όαση, όπως δήλωσε η Αν Ινταλγκό στο Journal du Dimanche.

Παρίσι

Η πράσινη μεταμόρφωση είπε η δήμαρχος, θα πραγματοποιηθεί σταδιακά. Και η τελική μορφή θα ολοκληρωθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Οι Παρισιανοί είναι ικανοποιημένοι με την ιδέα ανανέωσης. Με μια πρόσφατη δημοσκόπηση πολιτών να φτάνει τις 100.000 υπογραφές.

Είναι γνωστό ότι οι Παριζιάνοι παραπονούνται για την έλλειψη πρασίνου στην πρωτεύουσα. Λένε πως υπάρχουν πολύ λίγοι χώροι, σε σύγκριση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Λονδίνο ή το Μιλάνο.

Οι υποστηρικτές λένε ότι το επίπεδο ρύπανσης αναμένεται να μειωθεί. Και μεγάλο μέρος της περιοχής στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας θα διατηρηθεί για τους πεζούς. Η  αναμενόμενη πτώση της κίνησης υπολογίζεται στο 72%.

πράσινο Παρίσι

Τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα των χώρων πρασίνου

  • Μείωση της θερμοκρασίας στις πόλεις.
  • Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
  • Μείωση του ενεργειακού κόστους για τα γύρω κτίρια.
  • Παροχή οικοτόπων για άγρια ​​ζωή, συμβάλλοντας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Ωστόσο, ορισμένοι είναι επικριτικοί. Λέγοντας ότι το Παρίσι είναι ήδη πολύ χρεωμένο και αυτό το έργο θα κοστίσει 250 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η δήμαρχος του Παρισιού έχει δρομολογήσει την κατασκευή “αστικών δασών” γύρω από την πόλη.

Διαφήμιση