Αρχική Καταστροφές Πώς μπορεί η κινηματογραφική βιομηχανία να συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή

Πώς μπορεί η κινηματογραφική βιομηχανία να συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή

0
Χόλιγουντ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η κινηματογραφική βιομηχανία έχει συμβάλει στην επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής.
Μία μέση κινηματογραφική παραγωγή – με προϋπολογισμό άνω των 70 εκατ. δολαρίων – παράγει 2.840 τόνους CO2.
Ισοδύναμο με το αντίστοιχο ποσό που απορροφάται από 3.709 στρέμματα δάσους σε ένα χρόνο.

Αυτό αποκαλύπτει η αναφορά Screen New Deal. Η πρώτη ευρεία έρευνα μετά από μια μελέτη του UCLA το 2006 που μέχρι στιγμής ήταν ουσιαστικά το μόνο κριτήριο για το οικολογικό αποτύπωμα του κλάδου.

Η μελέτη εκπονήθηκε σε συνεργασία μεγάλων οργανισμών. Όπως του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (BFI), του Albert, ενός οργανισμού BAFTA που εμπνέει περιβαλλοντικές αλλαγές και του ARUP, ενός κορυφαίου πράσινου συμβούλου.

Η αναφορά Screen New Deal αντιμετωπίζει τις αλλαγές που πρέπει να κάνει η βιομηχανία ταινιών και τηλεόρασης. Με στόχο τη μετάβαση της παραγωγής ταινιών σε καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

Μέσω εντατικής έρευνας για νέες τεχνολογίες. Όπως ενεργειακά αποδοτικές μονάδες δεδομένων και βιώσιμα στούντιο. Η έκθεση προσφέρει μια σειρά εποικοδομητικών συστάσεων για εταιρείες παραγωγής και στούντιο που θα υιοθετήσουν σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής μιας παραγωγής.

Τι δείχνουν τα στοιχεία αειφορίας των ταινιών

Η ARUP ανέλυσε δεδομένα αειφορίας από περισσότερες από 19 παραγωγές που γυρίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ τα τελευταία 5 χρόνια.
Για να αξιολογήσει τα πρότυπα κατανάλωσης πόρων και τις εκπομπές άνθρακα. Επιλέχθηκαν ταινίες (με προϋπολογισμούς 70 εκατ. δολαρίων και άνω) για την ανάλυση.

Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος

  • Το μεγαλύτερο αντίκτυπο στο αποτύπωμα άνθρακα στην λήψη ταινιών, το έχουν οι μεταφορές. Αντιπροσωπεύοντας περίπου το 51% τοις εκατό των συνολικών εκπομπών σε ταινίες.
  • Το 30% αυτών να αντιστοιχεί στα αεροπορικά ταξίδια και το 70% στις χερσαίες.
  • Το υπόλοιπο οφειλόταν στην κατανάλωση ενέργειας, με το 34% των μέσων εκπομπών CO 2 του blockbuster να πηγαίνουν στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο και το 15% στις γεννήτριες diesel.

Συστάσεις για βιώσιμες πρακτικές παραγωγής

Πολλές από τις συστάσεις της έκθεσης σχετικά με τις διαδικασίες ψηφιακής παραγωγής. Όπως η χρήση πλατφορμών συνεργασίας για προγραμματισμό χρονοδιαγραμμάτων, ακόμη και σκηνές λήψης. Ήδη υπάρχει αύξηση κατά το κλείδωμα, καθώς η παγκόσμια παραγωγή ταινιών συνεχίζεται.

Η μελέτη παρέχει συστάσεις για βιώσιμες πρακτικές σε τέσσερις άλλους τομείς παραγωγής ταινιών.

  • Υλικά παραγωγής.
  • Ενέργεια και νερό.
  • Κτίριο και εγκαταστάσεις στούντιο.
  • Τοποθεσίες στούντιο.

Ο οδηγός έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους δημιουργούς ταινιών να αντιμετωπίζουν τον οικολογικό τους αντίκτυπο με έναν πιο συστηματικό τρόπο.

Σύμβουλοι οικολογίας

Πολλές κινηματογραφικές παραγωγές απασχολούν επί του παρόντος οικολογικούς συμβούλους. Για να διασφαλίσουν ότι λειτουργούν σε οικολογικές γραμμές, μέσω της ανακύκλωσης υλικών παραγωγής.

Αλλά η αποτελεσματικότητα τους είναι συχνά περιορισμένη, όπως επισημαίνει η έκθεση.

“Στην πραγματικότητα, όπως επισημαίνεται οι άνθρωποι που διορίζονται σε αυτούς τους ρόλους συχνά δεν ενσωματώνονται στην λήψη αποφάσεων των διαχειριστών παραγωγής, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τις συστάσεις τους ως επιβολή”.

 

 

Διαφήμιση