Αρχική Πολιτισμός Παράξενα σινεμά ανά τον κόσμο

Παράξενα σινεμά ανά τον κόσμο

0
σινεμά
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Εκτός από τις συνηθισμένες κινηματογραφικές αίθουσες, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να επισκεπτόμαστε για να απολαύσουμε την αγαπημένη μας ταινία, υπάρχουν και κάποιες άλλες, λίγο πιο παράξενες και πιο ιδιαίτερες. Σε διάφορα μέρη του κόσμου συναντάμε κάποια διαφορετικά σινεμά, που αποτελούν αξιοθέατο για την πόλη στην οποία βρίσκονται. Σινεμά που σου προσφέρουν μία εμπειρία διαφορετική, είτε μέσω της αισθητικής τους, είτε μέσω δραστηριοτήτων που συνδυάζονται πρωτότυπα με την παρακολούθηση μία ταινίας.

Fox Theater, Ντιτρόιτ

Το Fox Theatre βρίσκεται στο κέντρο του Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το 1928 και αποτελεί το κορυφαίο κινηματογραφικό παλάτι για την αλυσίδα Fox Theatre. Το 1938 ορίστηκε Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο και το 1985 καταχωρίστηκε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Χώρων.

Χτίστηκε από τον πρωτοπόρο William Fox και είναι τώρα το μεγαλύτερο επιζών κινηματογραφικό παλάτι της δεκαετίας του 1920 και το μεγαλύτερο από τα Fox Theatres που είχαν αρχικά χτιστεί.

Όταν άνοιξε το The Fox, ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο θέατρο στον κόσμο και χρειάστηκε 18 μήνες για την κατασκευή του.

Σημειώνεται ότι, έχει χωρητικότητα 5.048 θέσεων και φιλοξενεί πολλές κορυφαίες παραστάσεις και εκδηλώσεις.

Sci-fi Dine-in Theater, Ντίσνεϋ Χόλυγουντ Στούντιος

Το Sci-Fi Dine-In Theatre Restaurant, βρίσκεται στο Disney’s Hollywood Studios και αποτελεί ένα από τα τέσσερα κύρια θεματικά πάρκα στο Walt Disney World στο Bay Lake της Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το φαντασμαγορικό Sci-Fi Dine-In Theatre Restaurant, συνδυάζει αισθητική, κουλτούρα, φαγητό και κινηματογράφο. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες της δεκαετίας του 1950 και του 1960, ενώ απολαμβάνουν ένα νόστιμο γεύμα.

Ιδρύθηκε τον Μάιο του 1991 ενώ το εστιατόριο διαμορφώνεται μέσα από ένα θέατρο της δεκαετίας του 1950.

Hot Tube Cinema, Λονδίνο

Το Hot Tub Cinema βρίσκεται στο Λονδίνο και δημιουργήθηκε το 2012 από τον Asher Charman.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια πρωτότυπη εμπειρία, συνδυάζοντας υδρομασάζ και την αγαπημένη τους ταινία.

Πριν και μετά την προβολή της ταινίας, οι επισκέπτες μπορούν να διασκεδάσουν, να χορέψουν αλλά και να πιούν το αγαπημένο σου ποτό μέσα σε ένα κλίμα γιορτής και διασκέδασης.

Τhe electric cinema, Λονδίνο

To Electric Cinema άνοιξε για πρώτη φορά στο Portobello Road του Λονδίνου στις 24 Φεβρουαρίου 1910. Μάλιστα, ήταν ένα από τα πρώτα κτίρια στη Βρετανία που σχεδιάστηκε ειδικά για έκθεση κινηματογραφικών ταινιών και ήταν ένα από τα πρώτα κτίρια στην περιοχή που τροφοδοτήθηκαν με ηλεκτρικό ρεύμα.

Cineteca De El Matadero, Μαδρίτη

 

Tο Cineteca De El Matadero βρίσκεται στη Μαδρίτη και είναι ένας σύγχρονος χώρος, βασισμένος σε ένα έργο που αναπτύχθηκε από τους αρχιτέκτονες José María Churtichaga και Cayetana de la Quadra-Salcedo, οι οποίοι μετέτρεψαν τα παλιά ψυγεία και το λέβητα του δημοτικού σφαγείου σε Cineteca Madrid, που εγκαινιάστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2011.

Σημειώνεται ότι, το Cineteca διαθέτει τρεις αίθουσες προβολής: την Azcona (224 θέσεις), την Plató (129 θέσεις) και την Borau (65 θέσεις), καθώς και αρκετούς χώρους πολλαπλών χρήσεων.

Διαφήμιση