Αρχική Ελλάδα Νέες απειλές Τσαβούσογλου παρουσία Χάικο Μάας: “Δε θα έχουμε μόνο ατύχημα”

Νέες απειλές Τσαβούσογλου παρουσία Χάικο Μάας: “Δε θα έχουμε μόνο ατύχημα”

0
tsavousoglou Τσαβούσογλου
Τσαβούσογλου
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέες απειλές για την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και μάλιστα κατά τη διάρκεια δηλώσεων του σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μαας, ο οποίος πριν την συνάντησή τους είχε δηλώσει ότι επρόκειτο για “πραγματική ευκαιρία βιώσιμης αποκλιμάκωσης” καθώς και ότι το “παιχνίδι με τη φωτιά δεν πρέπει να επαναληφθεί”. Ωστόσο, τις δηλώσεις Μάας “άδειασε” η προκλητική τοποθέτηση του Μ. Τσαβούσογλου.

“Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει οπουδήποτε θέλει ασκήσεις και οποιαδήποτε αλλά βήματα. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει” είπε συγκεκριμένα, εκφράζοντας ξεκάθαρα τη στάση της χώρας του που παραμένει αμετάβλητη εν τέλει” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο Τσαβούσογλου δε παρέλειψε να αφήσει αιχμές για το Καστελλόριζο, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: “η Ελλάδα διεκδικεί θαλάσσιο χώρο για ένα νησί που είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Τουρκία.”

Ακόμα, εκτόξευσε την προκλητική τους τάση, δηλώνοντας πως “Η Ελλάδα μιλάει για διεθνές δίκαιο, αλλά δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων… Πρέπει να ονομάζονται Τούρκοι η μειονότητα στη Θράκη“.

Ενώ, σε συνέχεια όλων των παραπάνω, αναφέρθηκε στον 61ο κύκλο διερευνητικών επαφών που πρόκειται να ξεκινήσει χωρίς προϋποθέσεις για την Τουρκία, εξηγώντας ότι πρόκειται να συζητηθεί ό,τι και στον 60ο, ενώ τόνισε ότι η έναρξή του δεν αφορά τις κυρώσεις διότι η Τουρκία δεν φοβάται. Αντίθετα υποστήριξε, αφορά την εποικοδομητική προσέγγιση της Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, κατέδειξε την Ελλάδα ως υπαίτια για την αποτυχία πραγμάτωσης γόνιμου διαλόγου τις προηγούμενες φορές, επισημαίνοντας ότι “Αν η Ελλάδα επιμένει να μην συνεργάζεται, τότε η ευθύνη για οποιαδήποτε ένταση μεταξύ των δύο χωρών θα βρίσκεται στους ώμους των Αθηνών”

Διαφήμιση