Αρχική Ειδήσεις Μητσοτάκης: Ο Ε-65 είναι ο δρόμος που πατάει στην σπονδυλική στήλη της...

Μητσοτάκης: Ο Ε-65 είναι ο δρόμος που πατάει στην σπονδυλική στήλη της Ελλάδας

0
Κυριάκος Μητσοτάκης
Εικόνα: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Από τα Τρίκαλα, ξεκίνησε η περιοδεία του  Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, ο οποίος περιηγήθηκε στους δρόμους τις πόλης και συζήτησε με τους πολίτες. Στη συνέχεια μιλώντας σε ειδική εκδήλωση, τόνισε την τεράστια σημασία του οδικού άξονα Ε-65 όχι μόνο για τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία, αλλά και για τη Δ. Μακεδονία και την Ήπειρο, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως «δρόμο που πατάει στην σπονδυλική στήλη της Ελλάδας».

Η συζήτηση με τους πολίτες

Κατά τη περιήγησή του σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, ο Πρωθυπουργός συζήτησε με πολίτες, οι οποίοι περίμεναν τη σειρά τους έξω από κεντρικό μαγαζί τηρώντας μάλιστα και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Παράλληλα, μίλησε και με μαθητές δημοτικού οι οποίοι είχαν επιστρέψει στις σχολικές τάξεις και φωτογραφήθηκε με άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας που χρησιμοποιούν ποδήλατα στον πεζόδρομο της πόλης.

Μάλιστα, ήρθε σε επικοινωνία και με πολλούς καταστηματάρχες σε μικρά μαγαζιά της πόλης.

«Πρέπει να προσέχετε για να μείνετε ανοιχτοί», ανέφερε χαρακτηριστικά σε έναν καταστηματάρχη.

Ενώ, σε ένα πωλητή ποδηλάτων είπε ότι θα ενισχύσει και άλλο την επιδότηση για τα ηλεκτρικά δίκυκλα.

Μητσοτάκης, Τρίκαλα
Εικόνα: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Ο δρόμος Ε-65

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε την σημασία του οδικού άξονα Ε-65 όχι μόνο για τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία, αλλά και για τη Δ. Μακεδονία και την Ήπειρο.

«Το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί και θα γίνει πράξη ένα όραμα δεκαετιών, είναι ένας δρόμος που πατάει στη σπονδυλική στήλη της Ελλάδας. θα σπάσει η απομόνωση των Τρικάλων που θα ενωθούν με την Εγνατία και ο δρόμος αυτός αποτέλεσε και ένα προσωπικό στοίχημα για μένα, πείσαμε την ευρωπαϊκή επιτροπή για να δώσει το πράσινο φως και να ξεκινήσει αυτό το έργο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η διαδικασία απολιγνιτοποίησης δημιουργεί εύλογη ανησυχία αλλά και σημαντικές νέες προοπτικές για τη Δυτική Μακεδονία, ο Ε-65 σπάει την απομόνωση της περιοχής με τη νότια Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και με μεγάλη ταχύτητα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Το φράγμα της Μεσοχώρας

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο φράγμα της Μεσοχώρας, τονίζοντας ότι θα προχωρήσει η κατασκευή του, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε στη σημασία της καθαρής ενέργειας στην εποχή που αναζητούμε τρόπους να μειώσουμε τις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου.

«Θεωρώ αδιανόητο το ελληνικό δημόσιο να έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε σημαντικά έργα υποδομής τα οποία παραμένουν αυτή τη στιγμή ημιτελή. Έχω δώσει την κατεύθυνση στο Υπουργείο, στον Κώστα Σκρέκα, ο οποίος ηγείται του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η ΔΕΗ να επικαιροποιηθεί αμέσως η Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το φράγμα της Μεσοχώρας, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε νέα έγκριση περιβαλλοντικών όρων και το φράγμα της Μεσοχώρας επιτέλους να λειτουργήσει ως μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο. Σε μία εποχή όπου αναζητούμε τρόπους να μειώσουμε τις εκπομπές του αερίου του θερμοκηπίου, σε μία εποχή όπου η καθαρή ενέργεια πρέπει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ενεργειακό μας μείγμα, είναι απολύτως απαραίτητο, το τελευταίο ουσιαστικό μεγάλο έργο υποδομής που αφορά υδροηλεκτρική ενέργεια, να ολοκληρωθεί αυτοτελώς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση