Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη για τις μεταλλάξεις – Συστήνεται πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη για τις μεταλλάξεις – Συστήνεται πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης

0
Κικίλιας
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας έχει συγκαλέσει για τις μεταλλάξεις κορονοϊού, σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 13:30, ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Συστήνεται πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης

Η σύσκεψη θα έχει ως αντικείμενο το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου. Αυτό παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2. Στην σύσκεψη, θα συμμετέχουν:

  • Ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος.
  • Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.
  • Οι Καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 του πληθυσμού εμφανίζονται στις Περιφερειακές Ενότητες της:

  • Δυτικής Αττικής.
  • Θάσου
  • Βοιωτίας.

Σήμερα αποφασίζει η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, με βασικό θέμα στην ατζέντα, το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το χρονοδιάγραμμα για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει δια στόματος του πρωθυπουργού πως προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα στο σχεδιασμό επαναφοράς των δραστηριοτήτων είναι η επιστροφή στις φυσικές αίθουσες των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων.
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα κάνει η ίδια τις εισηγήσεις σήμερα στους ειδικούς.

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους 80χρονους

Σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 18.00 ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού εμβολιασμού για άτομα 80-84 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Οδηγίες για το ραντεβού του εμβολιασμού

  • Αν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και λάβει SMS για ραντεβού, αυτό θα ισχύσει μόνο εάν ο πολίτης απαντήσει στο SMS ότι αποδέχεται το ραντεβού. Όσοι προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα θα πρέπει να έχουν επιβεβαιώσει το ραντεβού.
  • Αν ο πολίτης δεν επιβεβαιώσει ούτε αρνηθεί το ραντεβού του στο μήνυμα που θα λάβει, τότε δεν θα χάσει το δικαίωμα να εμβολιαστεί αργότερα, ενώ δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί να κλείσει ραντεβού, είτε μέσω της πλατφόρμας, είτε σε φαρμακείο της γειτονιάς είτε σε ΚΕΠ
  • Αν ο πολίτης επιχειρήσει να κλείσει ραντεβού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr κι εκεί δεν εμφανίζεται εμβολιαστικό κέντρο στην περιοχή που προτιμά, π.χ., αν κάποιος θέλει να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην περιοχή της εργασίας του, τότε μπορεί αλλάζοντας τον Ταχυδρομικό Κώδικα (ΤΚ), να αλλάξει τα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής που προτιμά.
  • Μπορεί κάποιος να αλλάξει το ραντεβού του, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο έως και 72 ώρες πριν για τον σωστό προγραμματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας.
  • Αν κάποιος κλείσει ραντεβού και δεν προσέλθει, μπορεί να ξανακλείσει ραντεβού αλλά μετά από έναν μήνα από το αρχικό ραντεβού.
Διαφήμιση