Αρχική Τεχνολογία H Google απέκτησε το δικό της συνδικάτο

H Google απέκτησε το δικό της συνδικάτο

0
gOOGLE PROTESTS
Παλαιότερες διαμαρτυρίες των εργαζομένων της Google - Φωτό: REUTERS/Stephen Lam /businessinsider.com
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δικό τους συνδικάτο ίδρυσαν πάνω από 225 εργαζόμενοι της Google στις ΗΠΑ, και την ανακοίνωση έκανε η ηγεσία τους μέσω άρθρου της στους The New York Times.

Συγκεκριμένα, δήλωσαν ότι “Η Ένωση Εργαζομένων της Alphabet έχει στόχο να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται με δίκαιες αμοιβές, χωρίς τον φόβο της κακομεταχείρισης, των αντιποίνων και της διακριτικής μεταχείρισης.

Σύμφωνα με ξεχωριστό άρθρο της εφημερίδας, η Ένωση Εργαζομένων της Alphabet νομικά αποτελεί ένωση μειοψηφίας” διότι εκπροσωπεί πολύ μικρό μέρος των εργαζομένων του ομίλου, αφού στο σύνολό τους φθάνουν τους 260.000. Αξιοσημείωτο αποτέλεσμα αυτού είναι ότι δε θα μπορεί να διαπραγματεύεται συμβάσεις εργασίας.

Να σημειωθεί ότι η Alphabet είναι ο μητρικός όμιλος της Google και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την εταιρεία αυτόνομων οχημάτων Waymo.

Επίσης, σύμφωνα με το Reuters, η Google αυτή την περίοδο κατηγορείται από το Εθνικό Συμβούλιο Εργατικών Σχέσεων των ΗΠΑ, ότι ανέκρινε και εν συνεχεία απέλυσε εργαζομένους που διαφωνώντας με συγκεκριμένες πολιτικές της εταιρείας προσπαθούσαν να ενωθούν σε συνδικάτο. Συν τοις άλλοις, στο συγκεκριμένο κλάδο, δεν συνηθίζονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων και λέγεται ότι η συγκεκριμένη Ένωση οργανώθηκε μυστικά εντός του 2020.

“Οι εργαζόμενοί μας έχουν προστατευμένα εργασιακά δικαιώματα που υποστηρίζουμε. Αλλά όπως πάντα κάναμε, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους υπαλλήλους μας” δήλωσε σχετικά τη Δευτέρα η επικεφαλής του τμήματος προσωπικού της Google, Κάρα Σίλβερστιν.

Με πληροφορίες από The New York Times

Διαφήμιση