Αρχική Special Topics Δωρεάν εφαρμογές αστρονομίας στο smartphone σας

Δωρεάν εφαρμογές αστρονομίας στο smartphone σας

0
αστρονομία
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η αστρονομία είναι τώρα πιο εύκολη για τους ερασιτέχνες από ότι νομίζετε. Για να παρακολουθήσετε καλύτερα τα ουράνια, δεν χρειάζεται πλέον να μελετάτε ώρες γραφήματα ουρανού ή να επενδύσετε σε ένα τηλεσκόπιο κορυφαίας ποιότητας.

Από τον Άρη στον Ωρίωνα αλλά και σε ένα διεθνή διαστημικό σταθμό, όλα είναι στην κυριολεξία στο χέρι σας πια.
Με τις καλύτερες εφαρμογές για αστέρια στο smartphone σας, έχετε υπέροχη θέα στον ουρανό και μάλιστα με δωρεάν εφαρμογές.

αστέρια

Από τις βροχές μετεωριτών έως τους πλανήτες που ευθυγραμμίζονται, οι καλύτερες εφαρμογές με αστέρια μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε και να απολαύσετε μερικά από τα θαύματα του νυχτερινού ουρανού.

Είτε κατεβάζετε χάρτη για ένα αστέρι για κινητά ή άλλο αστρονομικό βοήθημα, το τηλέφωνο σας μπορεί να γίνει φορητό πλανητάριο. Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο εξελιγμένα χάρη στην επαυξημένη πραγματικότητα.

Light Pollution Map

Light Pollution Map

Για κάθε αστρονόμο, η ρύπανση του φωτός μπορεί να είναι ένα σοβαρό εμπόδιο για να δει τα αστέρια.
Μια έρευνα 2.500 αστροναυτών από το The Countryside Charity διαπίστωσε ότι μόνο το 2% των ερωτηθέντων μπόρεσαν να δουν έναν σκοτεινό ουρανό με περισσότερα από 30 αστέρια, μια συγκεκριμένη νύχτα.

Πού μπορείτε να πάτε για να δείτε περισσότερα; Η Light Pollution Map μπορεί να σας δώσει αρκετές απαντήσεις.
Όχι μόνο θα επισημάνει τις τοπικές περιοχές που είναι πιο απαλλαγμένες από τη φωτορύπανση, αλλά προσφέρει επίσης εύκολες οδηγίες για να φτάσετε εκεί.

Λήψη για συσκευές Apple δωρεάν.

SkyView

SkyView

Αυτή η εξαιρετικά έξυπνη εφαρμογή είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα απόλυτο εργαλείο.

Απλώς δείχνοντας τη συσκευή σας προς τα πάνω, το SkyView μπορεί να εντοπίσει γαλαξίες, αστέρια, αστερισμούς, πλανήτες, ακόμη και τον διεθνή διαστημικό σταθμό.

Η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας θα σας δείξει ακόμη και πληροφορίες για τα ουράνια σώματα που εμφανίζονται στην κάμερα σας.

Επιπλέον, η εφαρμογή διαθέτει επίσης κόκκινα ή πράσινα φίλτρα οθόνης νυκτερινής λειτουργίας, επιτρέποντας σας να διατηρήσετε καλύτερα τη νυχτερινή όρασή σας.

Λήψη για συσκευές Android και Apple δωρεάν.

Stellarium

Stellarium

Το μυστικό για ένα καλό αστέρι; Η σχεδίαση. Αυτό συμβαίνει επειδή η μεταβαλλόμενη φύση του νυχτερινού ουρανού σημαίνει ότι τα καλύτερα αντικείμενα που εντοπίζονται μπορούν να διαφέρουν από βράδυ σε βράδυ.

Το Stellarium κάνει αυτή την διαδικασία παιχνιδάκι. Αυτό το λογισμικό πλανητάριο προσφέρει μια ακριβή τρισδιάστατη προσομοίωση του ουρανού για κάθε δεδομένη νύχτα σε οποιοδήποτε μέρος της Γης.
Επισημαίνοντας τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε και εξηγώντας ακριβώς πώς να τα βρείτε.

Όλοι θεωρούν το Stellarium τον ιδανικό σύντροφο για κάθε ερασιτέχνη ή αρχάριο αστρονόμο και ιδιαίτερα για εκείνους που μισούν την σχεδίαση.

Λήψη για συσκευές Android και Apple δωρεάν.

Διαφήμιση