Αρχική COVID-19 Δικό της εμβόλιο, ετοιμάζει η Ιταλία

Δικό της εμβόλιο, ετοιμάζει η Ιταλία

0
εμβόλιο κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Ιταλία στοχεύει στην ανεξαρτησία της από το εμβόλιο COVID-19. Και επενδύει στην τοπική εταιρεία βιοτεχνολογίας μετά από τα «ενθαρρυντικά» αποτελέσματα της δοκιμής φάσης Ι.

Ο Domenico Arcuri, επίτροπος έκτακτης ανάγκης COVID-19 της Ιταλίας, δήλωσε ότι η χώρα θα επενδύσει στην ιταλική εταιρεία βιοτεχνολογίας ReiThera, για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του εμβολίου της.

Το εμβόλιο μίας δόσης, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Γερμανική Leukocare και η Univercells του Βελγίου. Και δοκιμάστηκε σε 45 εθελοντές ηλικίας 18-55. Με το 94% να παράγει αντισώματα κατά του COVID-19 σε 28 ημέρες μετά τη λήψη του εμβολιασμού.

Οι δοκιμές φάσης ΙΙ και ΙΙΙ – κατά τη διάρκεια της οποίας το εμβόλιο θα χορηγηθεί σε χιλιάδες άτομα, για να το ελεγχθεί αν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Τα αποτελέσματα αναμένονται προς το τέλος του καλοκαιριού.

Η Ιταλία ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με τα περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ιταλία είχε μέχρι χθες το πρωί της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου, έχει εμβολιάσει περισσότερα από 413.000 άτομα. Το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη μετά τη Γερμανία, με σχεδόν 90.000 αύξηση τις προηγούμενες 24 ώρες.

Διαφήμιση