Αρχική COVID-19 Δικό της εμβόλιο, ετοιμάζει η Ιταλία

Δικό της εμβόλιο, ετοιμάζει η Ιταλία

0
εμβόλιο κορονοϊός

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Ιταλία στοχεύει στην ανεξαρτησία της από το εμβόλιο COVID-19. Και επενδύει στην τοπική εταιρεία βιοτεχνολογίας μετά από τα «ενθαρρυντικά» αποτελέσματα της δοκιμής φάσης Ι.

Ο Domenico Arcuri, επίτροπος έκτακτης ανάγκης COVID-19 της Ιταλίας, δήλωσε ότι η χώρα θα επενδύσει στην ιταλική εταιρεία βιοτεχνολογίας ReiThera, για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του εμβολίου της.

Το εμβόλιο μίας δόσης, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Γερμανική Leukocare και η Univercells του Βελγίου. Και δοκιμάστηκε σε 45 εθελοντές ηλικίας 18-55. Με το 94% να παράγει αντισώματα κατά του COVID-19 σε 28 ημέρες μετά τη λήψη του εμβολιασμού.

Οι δοκιμές φάσης ΙΙ και ΙΙΙ – κατά τη διάρκεια της οποίας το εμβόλιο θα χορηγηθεί σε χιλιάδες άτομα, για να το ελεγχθεί αν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Τα αποτελέσματα αναμένονται προς το τέλος του καλοκαιριού.

Η Ιταλία ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με τα περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ιταλία είχε μέχρι χθες το πρωί της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου, έχει εμβολιάσει περισσότερα από 413.000 άτομα. Το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη μετά τη Γερμανία, με σχεδόν 90.000 αύξηση τις προηγούμενες 24 ώρες.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here