Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Υποστήριξη του ελληνικού τουρισμού μέσω επιστημονικών ερευνών

Υποστήριξη του ελληνικού τουρισμού μέσω επιστημονικών ερευνών

0
Άντζελα Γκερέκου ΕΟΤ Ελληνικός Τουρισμός
Διαφήμιση

Για την ενδυνάμωση της προώθησης και της προβολής του ελληνικού τουρισμού τόσο στο εσωτερικό όσο και στις διεθνείς αγορές, ο ΕΟΤ και το Εργαστήριο Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικού Σχεδιασμού του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (ΤΟΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, για τη διεξαγωγή σύγχρονων και αναλυτικών ερευνών και τη διαμόρφωση ανάλογων δράσεων στον τομέα του τουρισμού.

«H ανάπτυξη συνεργειών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που συμβάλλουν δημιουργικά στην ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, αποτελεί βασική παράμετρο της στρατηγικής του Οργανισμού» δήλωσε η Πρόεδρος ο ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, κατά τη διαδικτυακή ανακοίνωση της υπογραφής του Μνημονίου.

Όπως εξήγησε «για την προβολή της χώρας ως διεθνούς πολιτιστικού προορισμού με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ισχυρή δυναμική προκρίνεται η συνεργασία με φορείς που με την δράση τους συμβάλλουν στην ανάδειξη της οικονομικής συνεισφοράς του τουρισμού και στην αλληλεπίδραση με την τοπική οικονομία».

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ τόνισε πως «επιδιώκουμε να έχουμε τα καλυτέρα δυνατά αποτελέσματα-δείκτες, ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε τις ανάγκες τόσο του εισερχόμενου όσο και του εγχώριου τουρισμού, δημιουργώντας σύγχρονες καμπάνιες, μητρώο επαγγελματιών, τουριστικό ψηφιακό χάρτη, αλλά και προϊόντα και ενημερώσεις για τον επισκέπτη του σήμερα».

Χρήσιμα τα επιστημονικά στοιχεία

Επιπλέον, αναφερόμενη στην χρησιμότητα των επιστημονικών στοιχείων επισήμανε: «Ήδη συνειδητά και μεθοδευμένα, συλλέγουμε δεδομένα μέσα από επιστημονικές βάσεις σε συνεργασία με οργανισμούς και άλλα ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τόσο την αξιοπιστία όσο και το ηθικό μέρος της προστασίας δεδομένων με όσο το δυνατόν πιο ουδέτερο και αντικειμενικό τρόπο».

Τέλος, υπενθύμισε πως η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας του ΕΟΤ με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που αποσκοπεί στην «ψηφιακή αναβάθμιση του ΕΟΤ και τη δημιουργία ενός ακόμα πιο data driven Οργανισμού».

Οι συμμετέχοντες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην παρουσίαση συμμετείχαν:

  • η Αντιπρύτανης, Ιωάννα Λαλιώτου
  • ο Κοσμήτορας ΣΟΔΕ, Χρήστος Κόλλιας
  • ο Πρόεδρος του ΤΟΕ, Ηλίας Κεβόρκ
  • ο Διευθυντής του ΕΡΓΟΠΟΛΙΣ ΤΟΕ, Πασχάλης Αρβανιτίδης

Οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν θερμά την κα Γκερέκου και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, για την ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία των δύο πλευρών.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΟΕ, Θεόδωρος Μεταξάς.

Διαφήμιση